Volvokoncernen består av tio affärsområden: Volvo Trucks, UD Trucks, Renault Trucks, Mack Trucks, Group Trucks Asia & JV:s, Volvo Construction Equipment, Volvo Bus, Volvo Penta, Governmental Sales och Volvo Financial Services.

Vi kombinerar också det bästa av två världar: synergier genom att ha globala organisationer för tillverkning, produktutveckling och inköp men ändå tydligt ledarskap och ansvar för respektive varumärke för att säkerställa att kundernas behov tillgodoses i hela organisationen. Det är organiserat i våra tre lastbilsdivisioner: Group Trucks Technology, Group Trucks Operations och Group Trucks Purchasing.

På så sätt kan koncernen utnyttja den fulla potentialen hos de olika varumärkena och samtidigt skapa en tydligare profil i de olika kundsegmenten.

Våra affärsområden

Volvo Trucks

Volvo Trucks

Volvo Trucks är det näst största tunga lastbilsvarumärket i världen med lastbilar som säljs och servas i mer än 140 länder.

UD Trucks

UD Trucks

UD Trucks, som etablerades i Japan 1935, säljer tunga, medeltunga och lätta lastbilar i Japan och på tillväxtmarknader i Asien och runt om i världen.

Renault Trucks

Renault Trucks

Renault Trucks, med huvudkontor i Frankrike, förser sedan 1894 sina kunder med både robusta produkter och solida tjänster.

Mack Trucks

Mack Trucks

Mack Trucks, grundat 1900, är erkänd runt om i världen som "den amerikanska lastbilen du kan lita på". Varumärket är känt för att bygga hållbara och tillförlitliga fordon som får jobbet gjort.

Group Trucks Asia & JV:s

Group Trucks Asia & JV:s

Designad för att möta de särskilda behoven hos koncernens lastbilskunder i valuesegmentet.

Volvo Construction Equipment

Volvo Construction Equipment

Volvo Construction Equipment utvecklar, tillverkar och säljer ett antal olika typer av utrustning för anläggningsindustrin och andra verksamheter.

Volvo Buses

Volvo Buses

Volvo Buses utvecklar, tillverkar och säljer kompletta bussar och busschassier för stads-, linje- och turisttrafik.

Volvo Penta

Volvo Penta

Volvo Penta utvecklar, tillverkar och säljer motorer och drivsystem inom marinsegmentet. Volvo Penta levererar också motorer för olika industriella applikationer.

Governmental Sales

Governmental Sales

Governmental Sales ansvarar för koncernens försäljning till myndigheter och organisationer.

Volvo Financial Services

Volvo Financial Services

Volvo Financial Services levererar konkurrenskraftiga finansiella lösningar till Volvokoncernens kunder.

This is an empty space
This is an empty space

Våra lastbilsdivisioner

Group Trucks Technology

Group Trucks Technology

Större delen av vår teknikutvecklingen sker inom Volvo Group Trucks Technology. Här finns forskning, motorutveckling och produktdesign kopplat till utvecklingen av koncernens lastbilar.

Volvo Group Trucks Technology har ca 7000 anställda, de flesta ingenjörer. De jobbar i globala team med fokus på att leverera produkter och service i världsklass.

Group Trucks Operations

Group Trucks Operations

Volvo Group Trucks Operations omfattar all produktion av koncernens motorer och växellådor samt all produktion av lastbilar för varumärkena Volvo, Renault, Mack och UD. I Group Trucks Operations ryms även reservdelsförsörjning till koncernens kunder och logistikverksamhet.

Group Trucks Purchasing

Group Trucks Purchasing

Volvo Group Purchasing är den globala gruppfunktionen som täcker inköp av fordonskomponenter och delar inklusive eftermarknad för alla lastbilsvarumärkena i Volvo Group Trucks.

Volvo Group Purchasing omfattar också de indirekta produkt- och tjänsteinköp (IPS) som görs i koncernen.

Lär dig mer om vår organisation

Vår globala närvaro

Vår globala närvaro

Vi är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Vi tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service.

Vår globala närvaro
Övriga verksamheter

Övriga verksamheter

Utöver Volvokoncernens lastbilsdivisioner och affärsområden så äger vi även andra verksamheter. Dessa bolag är en viktigt del av vår verksamhet och vår totala affär.

Övriga verksamheter

Dokument

Volvokoncernen Årsredovisning 2015

Lär dig med om våra affärsområden och finansiella resultat i vår årsredovisning.

Volvokoncernen Års- och hållbarhetsredovisning 2015(PDF, 7.7 MB)