Samarbeten
WWF Climate Savers

WWF Climate Savers

Vi är fortfarande den enda fordonstillverkaren som är medlem i WWF's Climate Savers. När vi nu förnyar vårt engagemang i detta unika strategiska partnerskap siktar vi på att driva på utvecklingen ytterligare. Utöver ett löfte om minskade utsläpp från våra egna fordon och produktion kommer vi under 2015-2020 att genomföra ett antal aktiviteter för att skynda på utvecklingen av lägre koldioxidutsläpp i vår bransch.

WWF Climate Savers (engelsk sida)
Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race, med sin globala räckvidd, är det perfekta arrangemanget för att stärka varumärket Volvo. Det ger oss dessutom en stor möjlighet att etablera närmare relationer med nuvarande och framtida kunder, återförsäljare, media och allmänheten.

Den unika miljön i hamnstoppen gör det lätt att interagera med olika intressenter och vi når också en större publik genom olika typer av marknadsföringskampanjer och digital kommunikation.

Volvo Ocean Race
Gothenburg Horse Show

Gothenburg Horse Show

Volvokoncernen har under många år varit en av huvudpartnerna till Gothenburg Horse Show. Det är en av världens tre största inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 2,5 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Det är en utmärkt plattform för koncernen att träffa och arrangera möten med kunderna.
Den 21 – 26 februari 2017 är Gothenburg Horse Show äntligen tillbaka i Scandinavium.

Kontaktperson för Volvokoncernen är Lisa Jensäter, lisa.jensater@volvo.com

För hela programmet och ytterligare information besök den officiella webbplatsen:

Gothenburg Horse Show
Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Symfoniker

Volvo har varit förste huvudsponsor till Göteborgs Symfoniker i många år.

Sponsring av kultur är viktigt för att göra vårt varumärke synligt. Det ger oss också möjlighet att förbättra våra relationer med kunder och anställda. 1997 utsågs Göteborgs Symfoniker till Sveriges Nationalorkester och är internationellt erkänd som en av de förnämsta orkestrarna i Europa. Göteborgs Symfoniker består av 109 musiker och spelar ungefär 100 konserter per år i Konserthuset.

Göteborgs Symfoniker
GöteborgsOperan

GöteborgsOperan

Volvo var ett av företagen som bidrog till byggandet av det nya och livfulla operahuset i Göteborg, GöteborgsOperan. I dag är Volvo en av dess fyra huvudsponsorer.

Vår sponsring fokuseras på att hjälpa operan att hålla en hög internationell standard och konstnärlig kvalitet.

GöteborgsOperan är, liksom Göteborgs Symfoniker, ett långsiktigt samarbete inom kulturområdet där vi arbetar för att göra vårt varumärke synligt.

Efter att i snart tjugo år ha framfört erkända och uppskattade produktioner, är Göteborgsoperan ett av Europas mest intressanta operahus.

GöteborgsOperan
Priser
Volvos Miljöpris

Volvos Miljöpris

På grund av vår omsorg om miljön grundade vi Volvo Environment Prize 1988. Priset har blivit ett av världens mest prestigefyllda miljöpriser. Det delas ut en gång om året till personer som har gjort framstående vetenskapliga insatser inom miljö och hållbar utveckling. Priset består av ett diplom, en skulptur i glas och en prissumma på 1,5 miljoner kronor.

Volvos Miljöpris
Volvos Teknikpris mottagare 2016 - Electric bus

Volvos Teknikpris

Volvos Teknikpris instiftades 1988. Priset är ett uttryck för uppskattning av särskilt framstående tekniska insatser inom Volvokoncernen, vilka bidrar till den tekniska profileringen och stimulerar till insatser som för koncernens tekniska kompetens framåt.

Flera världsberömda innovationer har belönats genom åren som till exempel Volvo Pentas, Duo Prop marine Drive, sidokrockskyddet SIPS och City Filter som används för att rena avgassystemet på lastbilar och bussar.

Volvos Teknikpris (engelsk sida)

Nyheter