Vår historia och tekniska milstolpar

Vår historia och tekniska milstolpar

Sedan Volvo grundades 1927 har verksamheten utvecklats från att vara ett lokalt svenskt företag till att bli en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer.

Från Hisingen ut i världen

Från Hisingen ut i världen

Volvokoncernen har 100 000 medarbetare över hela världen och produktion i 18 länder. Vi finns på 190 marknader globalt. Det gör oss till en av världens största tillverkare av kommersiella fordon. Vår långa och spännande resa började 1927 då företaget grundades av Assar Gabrielsson och Gustaf Larson.

Från Hisingen ut i världen
Tekniska milstolpar

Tekniska milstolpar

Volvo grundades för 90 år sedan och koncernens historia präglas av innovation. Kärnvärdena kvalitet och säkerhet har varit med ända sedan företaget föddes – Volvos grundare, Assar Gabrielsson och Gustaf Larson, hade som mål att producera säkra fordon av hög kvalitet.

Tekniska milstolpar

Volvo Ocean Race- 20 år med “Life at the extreme”

Syftet med Volvo Ocean Race har varit att bygga upp kundrelationer, stärka varumärket Volvo och presentera företaget och dess produkter för en global publik.

2018, efter sex tävlingar, beslutade Volvokoncernen och Volvo Personvagnar att överföra äganderätten och ansvaret för seglingstävlingen till en ny ägare.

Titta på videon om koncernens 20 år med Volvo Ocean Race.

Läs också mer här om Volvokoncernen och Volvo Ocean Race.

Fler historiska sidor

Volvo Trucks
Volvo Penta
Volvo Construction Equipment
Volvo Buses
UD Trucks
Renault Trucks
Mack Trucks
Volvo Financial Services

Nyheter från koncernen