Volvo Ocean Race

Volvo Ocean  var en världskappsegling som hölls vart tredje år och som ansågs vara den längsta professionella idrottstävlingen i världen. Varje upplaga av tävlingen pågick i närmare nio månader, och under tävlingens gång utsättes de tävlande för extrema temperaturer på allt från 15 minusgrader i Södra Oceanen till 45 plusgrader kring ekvatorn. Volvo Ocean Race anordnades gemensamt av Volvokoncernen och Volvo Personvagnar men överfördes till Atlant Ocean Racing Spain S.L under 2018.

Volvo Ocean Race Göteborg 2015

Folkfest 14-21 juni

Volvo Ocean Race Göteborg

Berättelser

Innovation och hållbarhet – teman for Volvokoncernen när Volvo Ocean Race kommer till Göteborg

Hur tyst är en stad som trafikeras enbart av elektriska fordon? Det visar Volvokoncernen när Volvo Ocean Race kommer till Volvos hemstad Göteborg den 14-21 juni. Volvokoncernen satsar då på att lyfta hållbarhetsfrågor och visa upp de senaste ...

Ägandet av Volvo Ocean Race överfört

Efter att ha ägt och drivit Volvo Ocean Race i 20 år har Volvokoncernen och Volvo Cars beslutat att överföra ägandet av tävlingen Volvo Ocean Race till Atlant Ocean Racing Spain S.L, som har anknytning till vissa medlemmar i den nuvarande ...

Ge tillbaka till samhället

Möt Michelle: ”En organisation som Volvokoncernen utgörs av människor. Det är det som är det viktigaste. Det är därför vi måste ta hand om människorna först, och CSR är ett sätt att göra det.” Michelle Yao, Assistant of Finance & Strategy, besökte ...

Volvo Ocean Race 2017–2018 Rutt

Volvo Ocean Race 2017–2018 Rutt

Tävlingen återvänder till sina rötter i Södra Oceanen. Med en sträcka på cirka 45 000 sjömil var 2017–2018 års rutt den längsta någonsin. Båtarna seglade över fyra världshav och gjorde stopp i tolv storstäder på sex kontinenter.

Världskappseglingen har en 43-årig historia och inleddes i Alicante i slutet av 2017 och avslutades med pompa och ståt i nederländska Haag under sommaren 2018. Den totala tävlingssträckan var längre än i någon av de tidigare tolv upplagorna av detta evenemang, som startade som Whitbread Round the World Race år 1973.

Kommersiella aktiviteter

Volvo hade mer än 18 000 företagsgäster under Volvo Ocean Race 2017-18, vilket var ett nytt rekord. En ny paviljong togs fram, med skandinavisk arkitektur bestående av trä, glas och raka vinklar. Två helt nya produkter lanserades i Göteborgs-stoppet, en ny elledbuss och ett själv-förtöjande system av Volvo Penta. Olika medlemmar i koncernledningen närvarade i nästan alla hamnstopp runt jorden och träffade kunder inbjudna av marknadsbolagen samt andra intressenter som t ex media, politiker och leverantörer, och även kungligheter.

Volvoprodukter visades upp runt jorden i hamnstoppen bredvid Volvopaviljongen med ett besöksantal på över 2,5 miljoner människor. I Göteborg hade Volvokoncernen en interaktiv utställning med framtidens teknik i samarbete med Chalmers Universitet.

Slutligen gjordes den globala kampanjen Clean Seas av FN med ett starkt budskap mot plast i haven, parallellt med lyckade Ocean Summit konferenser i sju hamnar.

Ladda ned rutten för 2017–2018 (JPG, 0.1 MB)
Volvokoncernens fototävling Foap

Volvokoncernens fototävling Foap

Vad får ditt hjärta att slå hårdare?

Upplev tävlingen med egna ögon. Var med i Volvokoncernens fototävling, Foap, där du kan vinna 100 USD genom att dela med dig av dina bästa foton!

Fototävlingen Foap
En storslagen första etapp – Volvo Ocean Race 2017–2018

En storslagen första etapp – Volvo Ocean Race 2017–2018

Etapp 1 var 1 450 sjömil lång och gick från Alicante till Lissabon. Det var den perfekta starten på 2017–2018 års upplaga av Volvo Ocean Race.

Se fler Volvo Ocean Race-filmer här

volvooceanrace.com

Läs allt om tävlingen

volvooceanrace.com

Besök den officiella webbplatsen