Volvokoncernen i korthet

100 000

anställda i Volvokoncernen

18

länder där vi har produktionsanläggningar

190

marknader där vi har försäljning

Våra platser i korthet
Volvokoncernen Europa

Europa

På lastbilssidan är det i huvudsak varumärkena Volvo och Renault som dominerar marknaden. Störst marknader är Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Sverige och Ryssland.

Vi producerar lastbilar, bussar, motorer och anläggningsmaskiner på 20 anläggningar i Europa. Främst är anläggningarna koncentrerade till Sverige, Belgien och Frankrike, men vi har till exempel även en stor produktion av bussar i Polen.

Volvo Group Belgien Volvo Group Polen Volvo Group Global
Volvokoncernen Nordamerika

Nordamerika

De stora varumärkena för våra lastbilar är Volvo och Mack och för bussarna är det Volvo, Prevost och Nova Bus. Vi har produktionsanläggningar på tio platser. I USA producerar vi lastbilar, motorer, anläggningsmaskiner och bussar. Anläggningarna är främst koncentrerade till östkusten som till exempel New River Valley och Hagerstown. I Kanada och Mexico tillverkar vi bussar.

Volvo Group Nordamerika
Volvokoncernen Asien

Asien

Vi har nio produktionsanläggningar i Asien.
I Indien är produktionen i första hand koncentrerad till Bangalore. Där producerar vi bussar, lastbilar och anläggningsmaskiner. Dessutom tillverkar vi lastbilar i ett joint venture av märket Eicher i indiska Pithampur.

I Kina producerar vi bussar, motorer och anläggningsmaskiner i Shanghai. Vi har också två joint venture i Kina. Dels med lastbilstillverkaren Dongfeng Trucks, dels med SDLG, som producerar anläggningsmaskiner.

Volvo Construction Equipment har en anläggning i Changwon, Sydkorea, och i fabriken i Ageo, Japan, produceras vår lastbil UD Trucks samt motorer och växellådor.
Största marknader är Japan, Kina, Sydkorea, Indonesien och Indien.

Volvo Group Kina Volvo Group Ryssland
Volvokoncernen Sydamerika

Sydamerika

Våra största marknader i Sydamerika är Brasilien, Peru, Chile och Argentina. Volvo och Mack är de dominerande lastbilsvarumärkena.

Vår produktion är till största delen koncentrerad till Brasilien där vi har haft verksamhet sedan 1977. I Curitiba tillverkar vi lastbilar, bussar och motorer. Dessutom producerar vi anläggningsmaskiner i Pederneiras.

Volvo Group Brasilien
Afrika och Oceanien

Afrika och Oceanien

Största marknader i området är Australien, Sydafrika, Algeriet, Marocko och Nya Zeeland.

I Australien tillverkar vi båda våra lastbilsvarumärken Volvo och Mack. Tillverkningen sker i samma fabrik i Brisbane.

I Sydafrika monteras våra lastbilsvarumärken Volvo och Renault i en gemensam fabrik i Durban. Dessutom har vi produktion av lastbilsvarumärket UD Trucks i Pretoria.

Arbeta med oss

Förändra världen med oss

Bli vår nya kollega

Vi har jobbet för dig

Lär dig mer om Volvokoncernen

Detta gör vi

Detta gör vi

Utan den typ av produkter och tjänster som Volvokoncernen tillhandahåller skulle inte samhället fungera. På samma sätt som ett blodomlopp så är våra lastbilar, bussar, motorer, anläggningsmaskiner och finansiella tjänster betydelsefulla delar i många av de viktiga samhällsfunktioner som de flesta av oss är beroende av varje dag.

Detta gör vi
Våra värderingar

Våra värderingar

Vår företagskultur bygger på hur vi interagerar med varandra, med våra kunder och med samhället som helhet, för att uppnå våra affärsmål. Den har sina rötter i vår historia och är avgörande för vår långsiktiga framgång. Den är grunden för allt vi gör.

Våra värderingar
Nyheter och Media

Nyheter och Media

Nyheter och Media
Innovation och utveckling

Innovation och utveckling

För oss i Volvokoncernen innebär teknisk utveckling strävan efter att gå framåt och arbeta kontinuerligt tillsammans för att på så sätt förbättra och göra bättre.

Innovation och utveckling