Volvokoncernens mission, vision och ambitioner

Mission, vision och ambitioner

Våra lösningar på globala utmaningar drivs av vår mission att bidra till ökat välstånd med våra transport- och infrastrukturlösningar och vår vision att vara världens mest eftertraktade och framgångsrika leverantör av transport- och infrastrukturlösningar.

Vår mission

Bidra till ökat välstånd med våra transport- och infrastrukturlösningar.

Volvokoncernens mission

Möjliggöra det moderna livet

Volvokoncernens produkter och tjänster bidrar varje dag och över hela världen till mycket av vad vi alla förväntar oss av ett väl fungerande samhälle. Våra lastbilar, bussar, motorer, anläggningsmaskiner och finansiella tjänster är involverade i många av de verksamheter som de flesta av oss är beroende av varje dag.

  • På vägen: Våra produkter ser till att människor har mat på bordet och vägar att köra på.
  • I staden: Våra produkter är en del av vardagen. De tar människor till jobbet, hämtar sopor och gör så att lamporna lyser. Volvokoncernen utvecklar även morgondagens kollektivtrafiklösningar.
  • I terräng: Vi bidrar i arbetet med att utvinna världens viktiga råvaror. Våra motorer, maskiner och fordon finns på plats längst ner i gruvan och mitt inne i skogen.
  • Till sjöss: Våra motorer är med oavsett om du arbetar ombord på ett fartyg, är på semester i din fritidsbåt eller behöver akut hjälp av sjöräddningen.

Lär dig mer om vår mission genom att titta på den här videon.

Vår vision

Att vara världens mest eftertraktade och framgångsrika leverantör av transport- och infrastrukturlösningar.

Volvokoncernens vision

Vi arbetar med människor

Även om vi verkar på en företagsmarknad är det människor som fattar besluten. Tillit och relationer är lika viktiga som totalerbjudandet. Vi har konkurrenskraftiga produkter och tjänster, och dessa samt våra skickliga medarbetare hjälper oss att bygga varaktiga relationer med våra kunder. I slutänden handlar det om att kombinera det bästa av allt från erbjudanden till relationer, så att vi blir den leverantör kunderna väljer.

Våra ambitioner

Vägleder oss på vår resa.

Volvokoncernens ambitioner

Håller oss på rätt spår

Vår vision beskriver var vi vill vara i framtiden. Ambitionerna finns där för att vägleda oss på vår resa. Arbetet för att uppnå dem ser till att vi håller oss på rätt spår.

  • Ha ledande kundnöjdhet för alla våra varumärken i deras respektive segment: Det enda riktiga måttet på framgång är kundnöjdhet.
  • Vara den mest eftertraktade arbetsgivaren i branschen: Genom att vara den mest eftertraktade arbetsgivaren kan vi locka till oss och behålla de bästa medarbetarna.
  • Ha en branschledande lönsamhet: Starka resultat gör att vi kan investera i produkter, tjänster och medarbetare.

Läs mer om Volvokoncernen

Code of Conduct

Our Code of Conduct

Our Code of Conduct is Volvo Group’s policy for appropriate business behavior and the Volvo Group’s commitment to our employees, business partners and other stakeholders. It applies to all members of the Board of Directors, and all employees in the Volvo Group.

Our Code of Conduct
Två syskon påväg till busshållplatsen utanför sin uppfart för att stiga på en Volvobuss som strax anländer

Vilka är vi?

Hos oss i Volvokoncernen präglas arbetsklimatet av respekt för dig som individ. Vi tror att mångfald och inkluderande leder till engagemang, innovation och affärsutveckling. Tillsammans med utmanande och stimulerande arbetsuppgifter gör allt detta Volvo till en spännande arbetsplats.

Vilka är vi?
Detta gör vi

Detta gör vi

Utan den typ av produkter och tjänster som Volvokoncernen tillhandahåller skulle inte samhället fungera. På samma sätt som ett blodomlopp så är våra lastbilar, bussar, motorer, anläggningsmaskiner och finansiella tjänster betydelsefulla delar i många av de viktiga samhällsfunktioner som de flesta av oss är beroende av varje dag.

Detta gör vi
Skärmbild av hemsiden Rapporter och presentationer på Volvo

Rapporter och presentationer

Finansiella rapporter och presentationer från diverse event tillgängliga för nedladdning.

Rapporter och presentationer