Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race är den längsta professionella idrottstävlingen i världen. Det är en världskappsegling som hålls vart tredje år. Varje upplaga av tävlingen pågår i närmare nio månader, och under tävlingens gång utsätts de tävlande för extrema temperaturer på allt från 15 minusgrader i Södra Oceanen till 45 plusgrader kring ekvatorn. Volvo Ocean Race anordnas gemensamt av Volvokoncernen och Volvo Personvagnar.

Volvo Ocean Race Göteborg 2015

Folkfest 14-21 juni

Volvo Ocean Race Göteborg

Berättelser

Volvo och kappsegling – en klockren kombination

Sedan Volvo 1998 tog över tävlingen (som tidigare hette Whitbread Round the World Race) har vi utvecklat den år från år, både själva tävlingen och vår förmåga att dra nytta av affärsfördelarna. Det världsomspännande eventet Volvo Ocean Race har blivit den perfekta plattformen för att stärka varumärken, inte bara för Volvo utan också för tävlingens och lagens sponsorer. Tävlingen innebär en unik chans att knyta kontakter med kunder och samarbetspartner och bidrar till att skapa nya affärsmöjligheter.

Volvos varumärken i Volvo Ocean Race
Volvo Ocean Race 2017–2018 Rutt

Volvo Ocean Race 2017–2018 Rutt

Tävlingen återvänder till sina rötter i Södra Oceanen. Med en sträcka på cirka 45 000 sjömil blir 2017–2018 års rutt den längsta någonsin. Båtarna seglar över fyra världshav och gör stopp i tolv storstäder på sex kontinenter.

Världskappseglingen har en 43-årig historia och inleds i Alicante i slutet av 2017 och avslutas med pompa och ståt i nederländska Haag under sommaren 2018.

Den totala tävlingssträckan är längre än i någon av de tidigare tolv upplagorna av detta evenemang, som startade som Whitbread Round the World Race år 1973.
Men trots att teamen kommer att avverka fler sjömil än någonsin, beräknas själva loppet gå cirka en månad snabbare än de flesta av de senaste tolv tävlingarna.

Ladda ned rutten för 2017–2018 (JPG, 0.1 MB)
Volvokoncernens fototävling Foap

Volvokoncernens fototävling Foap

Vad får ditt hjärta att slå hårdare?

Upplev tävlingen med egna ögon. Var med i Volvokoncernens fototävling, Foap, där du kan vinna 100 USD genom att dela med dig av dina bästa foton!

Fototävlingen Foap
En storslagen första etapp – Volvo Ocean Race 2017–2018

En storslagen första etapp – Volvo Ocean Race 2017–2018

Etapp 1 var 1 450 sjömil lång och gick från Alicante till Lissabon. Det var den perfekta starten på 2017–2018 års upplaga av Volvo Ocean Race.

Se fler Volvo Ocean Race-filmer här

volvooceanrace.com

Läs allt om tävlingen

volvooceanrace.com

Besök den officiella webbplatsen