I staden

I staden

Våra produkter är en del av din vardag. De tar dig till jobbet, de hämtar dina sopor och de gör så att lamporna lyser.

Volvokoncernen utvecklar morgondagens kollektivtrafik så att du lätt och snabbt kan ta dig till jobbet eller skolan.
Våra anläggningsmaskiner är med och bygger bostäder, industrier och idrottsanläggningar och för att renhållningen ska fungera kör koncernens fordon bort flera miljoner ton skräp varje vecka från världens städer.

När du besöker sjukhuset finns det pålitliga aggregat som säkerställer att elen fungerar. Volvokoncernen är en av världens största leverantörer av industrimotorer. Vi bidrar till våra kunders lönsamhet genom att erbjuda hjälp med finansiering och fördelaktiga serviceavtal.

En bronsfärgad lastbil från Volvo Group Sverige vid ett övergångsställe i en stad

Lastbilar i staden

För att livet i staden ska fungera på bästa sätt bidrar vi med våra olika typer av lastbilar. Våra små distributionslastbilar tar sig lätt fram med varor till butikerna. Vi har också  lastbilar som är specialbyggda för sophämtning eller snöröjning och lastbilar som klarar snabba utryckningar när det har inträffat en brand.

Vi satsar mycket på att utveckla fordon med alternativa bränslen, till exempel hybrider och el, för att få en bra miljö i staden. Med sex lastbilsvarumärken i koncernen, Volvo, UD, Renault Trucks, Mack, Eicher och Dongfeng Trucks finns vi närvarande i de flesta av världens stora och små städer.

Lastbilar i staden

En pärlvit buss från Volvo på väg mot Lindholmen Science Park i mitten av en väg omgedd av restaurangutserveringar

Bussar i staden

Good public transport is needed for you to be able to get to and from work or school. The most common way in the world today is to take a bus. And as the world's cities grow rapidly, so does the demand for public transport.

Through our City Mobility program, we work with decision-makers in several cities around the world to develop public transport so that it becomes more efficient, cleaner and quieter. Several cities in Europe have signed agreements for the delivery of our new electric hybrid. We collaborate with cities in South America around BRT, Bus Rapid Transit system and in Gothenburg we have started a pilot with buses completely powered by electricity.

We have four different brands in buses, Volvo, UD Bus, Prevost and Nova Bus.

Bussar i staden

En gul grävmaskin från Volvo Group Sverige som gräver upp en stadsväg

Anläggningsmaskiner i staden

Med hjälp av våra anläggningsmaskiner och våra tre varumärken Volvo, Terex Trucks och SDLG, bidrar vi till att städerna kan växa och utvecklas. Våra maskiner är med och bygger bostäder, idrottshallar och industrier. När parker ska anläggas , marken ska röjas för en parkeringsplats eller när det är dags att bygga en ny bro eller rondell  har vi maskiner som är anpassade för det arbetet.

Våra anläggningsmaskiner finns också med ute på några av världens flygplatser. Ett exempel är Arlanda flygplats utanför Stockholm. Där rensar våra specialbyggda dumprar undan snön från landningsbanan på mindre än tio minuter.

Anläggningsmaskiner i staden

Två medarbetare från Volvo Group Sverige mitt uppe i en diskussion på en byggarbetsplats

Industrimotorer i staden

Om ett sjukhus blir utan el är det katastrof. Därför måste det finnas pålitliga generatoraggregat som förhindrar ett stopp.

Våra motorer ger ström år efter åt till sjukhus, forskningsstationer, industriområden och andra funktioner som är viktiga för samhället. 

Under stora event som till exempel Fotbolls-VM och Formel-1 hjälper våra generatoraggregat också till att driva elen. 

Våra motorer används också i hamnar, främst för att driva stora kranar och andra typer av maskiner.

Industrimotorer i staden

Nyheter från koncernen

Volvokoncernen börjar kundleveranser av helelektriska produkter i Frankrike

Lanseringen av en ny generation nollutsläppsprodukter har lett till att den franska entreprenören Eiffage har fått leveranser av en helelektrisk Volvo FE Electric-lastbil och en ECR25 Electric kompaktgrävmaskin - och blir därmed den första mottagaren ...

H2Accelerate - nytt samarbete för nollutsläppstransporter i stor skala genom vätgas

Volvokoncernen, Daimler Truck AG, IVECO, OMV och Shell har idag förbundit sig att arbeta tillsammans för att skapa förutsättningar för införandet av vätgaslastbilar i stor skala i Europa....

Läs mer

Två medarbetare från Volvo Group Sverige i ett lager

Vill du förändra världen med oss

Här hittar du alla våra lediga jobb.

Sök bland våra lediga jobb
CSR & Hållbarhet

CSR & Hållbarhet

Besök vår globala sida för att se hur vi arbetar med CSR och hållbarhetsfrågor.

CSR & Sustainability (global sida)