I terräng

I terräng

Vi är en del i arbetet med att utvinna världens viktiga råvaror. Volvokoncernens fordon finns på plats längst ner i gruvan eller mitt inne i skogen.

Varje dag används våra anläggningsmaskiner eller lastbilar för att hjälpa till att bryta järnmalm, röja skog, frakta bort timmer eller transportera tonvis av sten. Våra industrimotorer hjälper till att driva de livsnödvändiga bevattningsanläggningarna på flera av världens jordbruksfält så att farmarna kan odla sina grödor.

Vi hjälper våra kunder med finansiering och ser till att inga maskiner blir stillastående var än i världen de befinner sig.

Pärlvit lastbil från Volvo Group Sverige körandes genom lera

Lastbilar i terräng

För att transportera timret från skogen, järnmalmen från gruvan eller de stora blocken från stenbrottet behövs kraftfulla lastbilar. Flera av våra lastbilsmodeller är utvecklade för just anläggningsarbete och gruvdrift. Volvo FMX, Renault C och Renault K, Mack Granit och Mack TerraPro samt Quester CWE är några exempel.

Lastbilar i terräng

En grävmaskinsförare i hytten på en gul grävmaskin från Volvo pratar med sin medarbetare på marken

Anläggningsmaskiner i terräng

Grävmaskiner, ramstyrda dumprar, rigid trucks och hjullastare. Det är några exempel på det breda utbud av anläggningsmaskiner som vi har inom Volvokoncernen. Många av maskinerna är gjorda för att klara det tuffa och tunga arbetet i gruvan. Andra är konstruerade för att kunna ta sig fram i svårtillgängliga skogar eller i dammiga stenbrott. De tre varumärkena Volvo, Terex Trucks och SDLG finns spridda på marknader över hela världen.

Anläggningsmaskiner i terräng

Grävmaskin från Volvo Group Sverige som häller stenar ned i en stenkrossmaskin

Industrimotorer i terräng

Volvo Penta är en av världens största leverantörer av industrimotorer. Industrimotorerna svarar också för cirka 50 procent av Volvo Pentas försäljning. Dag och natt, år efter år, hjälper industrimotorerna till att öka produktiviteten i containerterminaler, gruvor och inom en rad andra verksamheter som till exempel en forskningsstation i Antarktis.
Genom starka partnerskap ger vi den prestanda som krävs för att hjälpa till att driva produktivitet.

Industrimotorer i terräng

Nyheter från koncernen

Volvokoncernen börjar kundleveranser av helelektriska produkter i Frankrike

Lanseringen av en ny generation nollutsläppsprodukter har lett till att den franska entreprenören Eiffage har fått leveranser av en helelektrisk Volvo FE Electric-lastbil och en ECR25 Electric kompaktgrävmaskin - och blir därmed den första mottagaren ...

H2Accelerate - nytt samarbete för nollutsläppstransporter i stor skala genom vätgas

Volvokoncernen, Daimler Truck AG, IVECO, OMV och Shell har idag förbundit sig att arbeta tillsammans för att skapa förutsättningar för införandet av vätgaslastbilar i stor skala i Europa....

Läs mer

Två medarbetare från Volvo Group Sverige i ett lager

Vill du förändra världen med oss

Här hittar du alla våra lediga jobb.

Sök bland våra lediga jobb
CSR & Hållbarhet

CSR & Hållbarhet

Besök vår globala sida för att se hur vi arbetar med CSR och hållbarhetsfrågor.

CSR & Sustainability (global sida)