På vägen

På vägen

Genom våra produkter bidrar vi till att du får mat på bordet, transport till flygplatsen och nybyggda vägar att köra på.

15 procent av all mat i Europa levereras av en lastbil från Volvokoncernen. Våra lastbilar kör också möbler, kläder, hygienartiklar och datorer. Varor som du behöver i ditt dagliga liv.

Med hjälp av våra bussar tar du dig snabbt till närmsta flygplats. Du kan åka långfärdsbussen till dina släktingar och resa på semester med en av våra turistbussar. Tack vare hjälp från våra anläggningsmaskiner kan infrastrukturen byggas ut med vägar, järnvägar och broar.

För att fordonen ska fortsätta rulla säkert på vägarna hjälper vi våra kunder med bra , snabb, service och förstklassiga tekniska lösningar.

En förare som öppnar dörren på en lastbil från Volvo Group Sverige

Lastbilar på vägen

Vi har lastbilar för alla typer av godstransporter. Våra tunga lastbilar kör långa sträckor med varor mellan länder och kontinenter. Våra medeltunga lastbilar sköter leveransen i ditt närområde och med hjälp av våra lätta distributionslastbilar får du dina varor lämnade direkt till din butik.

I koncernen finns det sex lastbilsvarumärken, Volvo, UD, Renault Trucks, Mack, Eicher och Dongfeng Trucks. Med sina olika modeller når de kunder över hela världen.

Lastbilar på vägen

Framsidan av en svart buss från Volov Group Sverige

Bussar på vägen

Om alla våra bussar i världen skulle användas samtidigt så kunde de transportera cirka tio miljoner människor.

Vi har flera typer av långfärdsbussar och intercitybussar som är anpassade för att till exempel ta sig fram på de indiska vägarna, över den amerikanske kontinenten eller till och från flygplatser i Europa. Volvo, UD Bus, Prevost och Nova Bus är våra fyra olika varumärken på bussidan.

Bussar på vägen

Förarhytten av en ramstyrd dumper från Volvo Group Sverige

Anläggningsmaskiner på vägen

Vid byggarbetsplatser runt om i världen finns över en halv miljon anläggningsmaskiner som vi tillverkat de senaste tio åren. Med våra tre varumärken Volvo, Terex Trucks och SDLG har vi en mängd maskiner som är anpassade för att anlägga vägar och bygga broar. Asfaltläggare,compactors, grävmaskiner och hjullastare är några exempel.

Anläggningsmaskiner på vägen

Nyheter från koncernen

Produktionsstart av helelektriska soplastbilar från Mack Trucks

Volvokoncernens amerikanska dotterbolag Mack Trucks tillkännager idag planer på att kommersialisera Mack® LR Electric, en banbrytande lastbil för avfallshantering utrustad med ett helelektriskt integrerat Mack-drivsystem. Beställningar för Mack LR ...

Volvo Pentas elektriska drivlina bryter ny mark med framtidens brandbil

Volvo Penta utvecklar en elektrisk drivlina för ledande brandkårstillverkaren Rosenbauers banbrytande brandbil, vilken möjliggör en ny innovativ lösning med nollutsläpp och med signifikant reducerade ljudnivåer. Brandbilen tillhör en plattform ...

Volvokoncernen och Daimler Truck AG vill leda utvecklingen av hållbara transporter genom att bilda ett samriskbolag för storskalig produktion av bränsleceller

Volvokoncernen och Daimler Truck AG är två ledande aktörer inom kommersiella fordon som delar visionen om ett hållbart transportsystem och en grön giv (Green deal) för ett klimatneutralt Europa 2050. De har därför skrivit under ett preliminärt ...

Läs mer

Två medarbetare från Volvo Group Sverige i ett lager

Vill du förändra världen med oss

Här hittar du alla våra lediga jobb.

Sök bland våra lediga jobb
CSR & Hållbarhet

CSR & Hållbarhet

Besök vår globala sida för att se hur vi arbetar med CSR och hållbarhetsfrågor.

CSR & Sustainability (global sida)