På vägen

På vägen

Genom våra produkter bidrar vi till att du får mat på bordet, transport till flygplatsen och nybyggda vägar att köra på.

15 procent av all mat i Europa levereras av en lastbil från Volvokoncernen. Våra lastbilar kör också möbler, kläder, hygienartiklar och datorer. Varor som du behöver i ditt dagliga liv.

Med hjälp av våra bussar tar du dig snabbt till närmsta flygplats. Du kan åka långfärdsbussen till dina släktingar och resa på semester med en av våra turistbussar. Tack vare hjälp från våra anläggningsmaskiner kan infrastrukturen byggas ut med vägar, järnvägar och broar.

För att fordonen ska fortsätta rulla säkert på vägarna hjälper vi våra kunder med bra , snabb, service och förstklassiga tekniska lösningar.

En förare som öppnar dörren på en lastbil från Volvo Group Sverige

Lastbilar på vägen

Vi har lastbilar för alla typer av godstransporter. Våra tunga lastbilar kör långa sträckor med varor mellan länder och kontinenter. Våra medeltunga lastbilar sköter leveransen i ditt närområde och med hjälp av våra lätta distributionslastbilar får du dina varor lämnade direkt till din butik.

I koncernen finns det sex lastbilsvarumärken, Volvo, UD, Renault Trucks, Mack, Eicher och Dongfeng Trucks. Med sina olika modeller når de kunder över hela världen.

Lastbilar på vägen

Framsidan av en svart buss från Volov Group Sverige

Bussar på vägen

Om alla våra bussar i världen skulle användas samtidigt så kunde de transportera cirka tio miljoner människor.

Vi har flera typer av långfärdsbussar och intercitybussar som är anpassade för att till exempel ta sig fram på de indiska vägarna, över den amerikanske kontinenten eller till och från flygplatser i Europa. Volvo, UD Bus, Prevost och Nova Bus är våra fyra olika varumärken på bussidan.

Bussar på vägen

Förarhytten av en ramstyrd dumper från Volvo Group Sverige

Anläggningsmaskiner på vägen

Vid byggarbetsplatser runt om i världen finns över en halv miljon anläggningsmaskiner som vi tillverkat de senaste tio åren. Med våra tre varumärken Volvo, Terex Trucks och SDLG har vi en mängd maskiner som är anpassade för att anlägga vägar och bygga broar. Asfaltläggare,compactors, grävmaskiner och hjullastare är några exempel.

Anläggningsmaskiner på vägen

Nyheter från koncernen

Renault Trucks och Carlsberg tillsammans mot koldioxidneutral distribution

Under tisdagen den 24 november, 2020, i Rheinfelden, Schweiz lämnade Bruno Blin, vd för Volvokoncernens dotterbolag Renault Trucks, över nycklarna till en D Wide Z.E. till Thomas Amstutz, vd på Feldschlösschen, ett dotterbolag till Carlsberggruppen. ...

Volvo Group Venture Capital investerar i ny marknadsplats för frakttjänster

Volvo Group Venture Capital AB har investerat i Adnavem, en marknadsplats på nätet för frakttjänster. Adnavem erbjuder transporter utan mellanhänder med fokus på Asien och norra Europa.

...

Volvokoncernens kapitalmarknadsdag fokuserade på koncernens starka ställning inom elektrifiering

På Volvokoncernens kapitalmarknadsdag idag lade vd och koncernchef Martin Lundstedt och medlemmar i koncernledningen fram strategin för att driva transformationen av transport- och infrastrukturbranscherna. Volvokoncernen strävar efter lösningar som ...

Läs mer

Två medarbetare från Volvo Group Sverige i ett lager

Vill du förändra världen med oss

Här hittar du alla våra lediga jobb.

Sök bland våra lediga jobb
CSR & Hållbarhet

CSR & Hållbarhet

Besök vår globala sida för att se hur vi arbetar med CSR och hållbarhetsfrågor.

CSR & Sustainability (global sida)