Våra varumärken

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Våra varumärken består av Volvo, Volvo Penta, UD, Terex Trucks, Renault Trucks, Prevost, Nova buss, Mack och Arquus. Vi samarbetar i allianser och joint ventures med SDLG, Eicher och Dongfeng.

Utan den typ av produkter och tjänster som Volvokoncernen tillhandahåller skulle inte samhället fungera. På samma sätt som ett blodomlopp så är våra lastbilar, bussar, motorer, anläggningsmaskiner och finansiella tjänster betydelsefulla delar i många av de viktiga samhällsfunktioner som de flesta av oss är beroende av varje dag.

Vår varumärkesportfölj

Volvo emblem

Volvo

Volvo är ett av världens mest kända och respekterade varumärken inom den kommersiella fordonsindustrin. Det förknippas med koncernens kärnvärden – kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön.

Ordet 'Volvo' är latin och betyder 'jag rullar”.

Volvo Trucks

Volvo Buses

Volvo Construction Equipment

Volvo Autonomous Solutions

Volvo Energy

Volvo Penta logotyp

Volvo Penta

Volvo Penta är en världsledande leverantör av motorer och kompletta kraftöverföringssystem för marina och industriella applikationer.

Volvo Penta förknippas med innovativa och prestandaorienterade produkter vid sidan av kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön.
Penta har varit ett registrerat varumärke under  nästan 100 år och varumärket Volvo Penta etablerades 1935.

Volvo Penta Marine Leisure Volvo Penta Marine Commercial Volvo Penta Industrial
UD Trucks loglogotyp

UD

UD består av UD Trucks och UD Buses.

UD Trucks etablerades i Japan 1935 och marknadsför lätta, medeltunga och tunga lastbilar i Japan samt tillväxtmarknader i Asien och andra delar av världen.

UD Buses introducerades 2014 och är en helt ny verksamhet för UD. UD Buses sortiment erbjuder moderna transportlösningar som utvecklats speciellt för tillväxtmarknader. Det omfattar både stads- och turistbussar.

UD Trucks
Terex trucks loglogotyp

Terex Trucks

Terex Trucks produkter används runt om i världen i gruvor, grustag och vid utveckling av infrastruktur.

Från arktiska förhållanden till öknar och från tropiska till torra klimat – Terex Trucks maskiner gör jobbet i de mest extrema miljöer.

Terex Trucks
Renault Trucks loglogotyp

Renault Trucks

Sedan 1894 erbjuder Renault Trucks alla typer av kommersiella fordon, från lätta lastbilar för distributionstjänster i städerna till specialfordon och tunga lastbilar för fjärrtransporter.

Fordonen och tjänsterna är anpassade för olika transportuppdrag och bidrar till att sänka kundernas driftskostnader.

Renault Trucks
Prevost logotyp

Prevost

Med över 10 000 fordon på vägarna i Nordamerika är Prevost  en av Nordamerikas ledande tillverkare av förstklassiga turistbussar, linjebussar och stommar till lyxiga husbussar samt andra specialkonstruktioner.

Prevost grundades 1924. Ända sedan Eugéne Prevost ´s första buss med träram har företaget varit känd för sin starka inställning till kvalitet, innovation och noggrannhet.

Prevost
Nova Bus logotyp

Nova Bus

Nova Bus är en ledande nordamerikansk leverantör av hållbara transitlösningar inklusive miljövänliga bussar, högkapacitets fordon och integrerade intelligenta transportsystem.

Fordonen är resultatet av en integrerad tillverkningsprocess där kompetens möter kundernas specifika behov och utmaningar.

Nova Bus Global
Mack logotyp

Mack

Mack, som grundades år 1900, är uppmärksammat världen över som "The American Truck You Can Count On" och känt för att tillverka tåliga och pålitliga fordon som får jobbet gjort. Macks varumärke  är en ikon som förkroppsligar den amerikanska andan av pionjärskap, hårt arbete, äkthet och framåtsträvande.

Mack Trucks
Arquus Defense logotyp

Arquus

Arquus tillverkar fordon till regeringar och organisationer över hela världen anpassade för verksamhet i internationella projekt .

Arquus

Joint Ventures & Strategisk allians

SDLG logotyp

SDLG

SDLG (Shandong Lingong Construction Machinery Co) säljs till kunder som vill ha på pålitliga och konkurrenskraftiga produkter framförallt i Kina och på andra tillväxtmarknader.

Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför ett brett sortiment av produkter bland annat hjullastare, grävmaskiner och grävlastare.

SDLG
Eicher logotyp

Eicher

Byggd på 50 år av lokal närvaro och internationellt samarbete är Eicher en av de största aktörerna på den indiska marknaden för konventionella kommersiella fordon med en stark image av bränsleeffektivitet och lönsamhet för kunderna.

Eicher Trucks
Dongfeng Trucks logotyp

Dongfeng Trucks

Dongfeng Trucks etablerades 1969. Företaget har sitt ursprung i kinesisk kultur. Företaget har vidareutvecklats genom yrkesskicklighet som bygger på ansvar, professionalism och global teknik.

Dongfeng Trucks

Nyheter från koncernen

DHL Freight och Volvo Lastvagnar går samman för att skynda på övergången till fossilfria fjärrtransporter

DHL Freight, en av de ledande leverantörerna av vägtransporter i Europa, och Volvo Lastvagnar har ingått partnerskap för att snabba upp introduktionen av tunga ellastbilar för regionaltransporter i Europa. Den gemensamma insatsen markerar ännu ett ...

Logistikföretaget Girteka köper 2 000 Volvolastbilar

Girteka Logistics, ett av Europas ledande logistikföretag, investerar i inte mindre än 2 000 Volvo FH lastbilar av den senaste generationen. Ökad säkerhet, förbättrad förarkomfort och minskad bränsleförbrukning är några av de förväntade vinsterna ...

Nova Bus får godkännande från Chicago Transit Authority för inköp av upp till 600 bussar

Nova Bus, dotterbolag till Volvo Bussar och den ledande tillverkaren av stadsbussar i Nordamerika, har bekräftat att Chicago Transit Board godkänt inköp av 600 nya bussar från Nova Bus. Bussarna ska hjälpa Chicago Transit Authority (CTA) – som är ...