Våra varumärken i Sverige

Våra varumärken i Sverige

1927 grundade Assar Gabrielsson och Gustaf Larsson Volvo. Sedan dess har Volvokoncernen utvecklats till att bli en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Idag har koncernen tolv olika varumärken i sin verksamhet. Läs mer om Volvokoncernens samtliga varumärken.

I Sverige är det främst varumärket Volvo som dominerar. Under varumärket Volvo säljs lastbilar, bussar  och anläggningsmaskiner på den svenska marknaden. Volvo Penta säljer industri- samt marina lösningar och dessutom säljer Renault Trucks lastbilar på den svenska marknaden.  Volvo Cars är inte längre en del av Volvokoncernen, men vi delar varumärke med biltillverkaren.

Våra varumärken i Sverige

Volvo emblem

Volvo

Volvo är ett av världens mest kända och respekterade varumärken inom den kommersiella fordonsindustrin. Det förknippas med koncernens kärnvärden – kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön.

Ordet 'Volvo' är latin och betyder 'jag rullar”.  Läs mer om våra Volvo produkter på deras respektive sidor.

Läs mer om Volvo Lastvagnar Sverige

Läs mer om Volvo Bussar Sverige

Läs mer om Volvo Construction Equipment Sverige

Volvo Penta emblem

Volvo Penta

Volvo Penta är en världsledande leverantör av motorer och kompletta kraftöverföringssystem för marina och industriella applikationer.  Volvo Penta förknippas med innovativa och prestandaorienterade produkter vid sidan av kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön.  Penta har varit ett registrerat varumärke under  nästan 100 år och varumärket Volvo Penta etablerades 1935.

Läs mer om Volvo Penta Sverige

Renault Trucks emblem

Renault Trucks

Sedan 1894 erbjuder Renault Trucks alla typer av kommersiella fordon, från lätta lastbilar för distributionstjänster i städerna till specialfordon och tunga lastbilar för fjärrtransporter. Fordonen och tjänsterna är anpassade för olika transportuppdrag och bidrar till att sänka kundernas driftskostnader.

Läs mer om Renault Trucks (in English)

Nyheter från koncernen

Årsstämma i AB Volvo

AB Volvo kallar till årsstämma onsdagen den 31 mars, 2021. Mot bakgrund av den extraordinära situationen kommer årsstämman att hållas utan fysiskt deltagande. Volvo välkomnar deltagande i årsstämman genom förhandsröstning och uppmuntrar aktieägare ...

DHL Freight och Volvo Lastvagnar går samman för att skynda på övergången till fossilfria fjärrtransporter

DHL Freight, en av de ledande leverantörerna av vägtransporter i Europa, och Volvo Lastvagnar har ingått partnerskap för att snabba upp introduktionen av tunga ellastbilar för regionaltransporter i Europa. Den gemensamma insatsen markerar ännu ett ...

Martha Finn Brooks föreslås som ny styrelseledamot i AB Volvo

Valberedningen i AB Volvo föreslår att Martha Finn Brooks väljs till ny styrelseledamot vid årsstämman den 31 mars 2021. Valberedningen föreslår också omval av ordförande Carl-Henric Svanberg samt av ledamöterna Matti Alahuhta, Eckhard Cordes, ...