Våra varumärken i Sverige

Våra varumärken i Sverige

1927 grundade Assar Gabrielsson och Gustaf Larsson Volvo. Sedan dess har Volvokoncernen utvecklats till att bli en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Idag har koncernen tolv olika varumärken i sin verksamhet. Läs mer om Volvokoncernens samtliga varumärken.

I Sverige är det främst varumärket Volvo som dominerar. Under varumärket Volvo säljs lastbilar, bussar  och anläggningsmaskiner på den svenska marknaden. Volvo Penta säljer industri- samt marina lösningar och dessutom säljer Renault Trucks lastbilar på den svenska marknaden.  Volvo Cars är inte längre en del av Volvokoncernen, men vi delar varumärke med biltillverkaren.

Våra varumärken i Sverige

Volvo emblem

Volvo

Volvo är ett av världens mest kända och respekterade varumärken inom den kommersiella fordonsindustrin. Det förknippas med koncernens kärnvärden – kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön.

Ordet 'Volvo' är latin och betyder 'jag rullar”.  Läs mer om våra Volvo produkter på deras respektive sidor.

Läs mer om Volvo Lastvagnar Sverige

Läs mer om Volvo Bussar Sverige

Läs mer om Volvo Construction Equipment Sverige

Volvo Penta emblem

Volvo Penta

Volvo Penta är en världsledande leverantör av motorer och kompletta kraftöverföringssystem för marina och industriella applikationer.  Volvo Penta förknippas med innovativa och prestandaorienterade produkter vid sidan av kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön.  Penta har varit ett registrerat varumärke under  nästan 100 år och varumärket Volvo Penta etablerades 1935.

Läs mer om Volvo Penta Sverige

Renault Trucks emblem

Renault Trucks

Sedan 1894 erbjuder Renault Trucks alla typer av kommersiella fordon, från lätta lastbilar för distributionstjänster i städerna till specialfordon och tunga lastbilar för fjärrtransporter. Fordonen och tjänsterna är anpassade för olika transportuppdrag och bidrar till att sänka kundernas driftskostnader.

Läs mer om Renault Trucks (in English)

Nyheter från koncernen

Eldrivna brandbilar från Volvo Penta på väg till kunderna

Tre revolutionerande brandbilar med elektriska drivlinor från Volvo Penta är på väg till Berlins, Amsterdams och Dubais brandkårer för att testas av verkliga kunder....

Första Mack LR Electric-lastbilen överlämnad till New York City

Volvos dotterbolag Mack Trucks har överlämnat nycklarna till den efterlängtade Mack LR Electric-demonstrationsmodellen till tjänstemän i New York City of Sanitation (DSNY), som kommer att genomföra tuffa tester i verklig driftsmiljö....

NFI startar pilotprojekt med elektrifierade tunga lastbilar från Volvokoncernen

Genom Volvo LIGHTS-projektet kommer NFI, en stor transportör i Kalifornien, att testa batterielektriska lastbilars förmåga att framgångsrikt transportera gods under en mängd olika driftsförhållanden.

...