Arbeta med IT på Volvokoncernen

Volvokoncernens IT jobb

Ett IT-jobb inom Volvokoncernen innebär att bryta ny mark. Tillsammans med oss får du möjligheten att specialisera dig inom ett specifikt område och spela en viktig roll för Volvokoncernens framgång. Vi är redan en av de största aktörerna inom området teknologi och leder utvecklingen av framtidens transport- och infrastrukturlösningar där våra engagerade medarbetare är avgörande för vår framgång. Vi värdesätter flexibilitet och balans mellan privat- och arbetsliv. I utbyte söker vi lojalitet och engagemang. De som startar sin karriär med ett IT-jobb inom Volvokoncernen kommer att bidra till att skapa våra framtida innovationer och fortsätta utveckla våra befintliga genombrott.

Så oavsett om du är UX Designer, AI Expert, Embedded Software Engineer, Product Owner, Systems Architect, Scrum Master, Network Specialist, Data Scientist eller Java Developer - så finns det IT-jobb hos oss där du kommer att göra skillnad. Vi ser fram emot din ansökan till ett av våra lediga IT-jobb. 

Programutveckling och arkitektur - Lediga jobb

Vi utvecklar mjukvara som gör att våra transport- och infrastrukturlösningar sticker ut i mängden. Volvokoncernen tillverkar produkter som skapar förutsättningar för våra kunder att lyckas och lösningar för våra egna affärsbehov. Vi löser våra uppgifter på olika sätt - många av våra team arbetar i flexibla arbetsprocesser och drar nytta av ett krossfunktionellt arbetssätt. Låter det intressant? Ansök till ett av Volvokoncernens lediga jobb inom IT redan idag.

Design och UX - Lediga jobb

Våra fordon, system och program är mer avancerade än någonsin - men behöver fortfarande vara enkla att förstå och använda. Att jobba med design & UX inom Volvokoncernen innebär att du kommer skapa intuitiva arbetsplatser för transportindustrin och göra trafiken säkrare, effektivare och mer hållbar. Det är våra IT-jobb inom design & UX som gör att vi kan möta våra kunders behov på ett bättre sätt.

Data och analys - Lediga jobb

Data & Analytics hjälper oss bli bättre. Volvokoncernen analyserar stora mängder komplex data och skapar modeller som kan tillämpas för utmanande problem. Vi utvecklar nya algoritmer och tekniker för maskininlärning. Vårt arbete används för många olika transport- och infrastrukturlösningar och inom flera olika affärs- och industriområden. Vi är en datadriven organisation som använder data för att bli mer effektiva och för att skapa bättre tjänster för våra kunder.

Infrastruktur och drift - Lediga jobb

Vi har erbjudit förstklassiga IT-lösningar sedan konceptet “IT” uppfanns. Vår storlek och globala erfarenhet är vår stora styrka. Världen omkring oss håller på att förändras - och det gör vi med. Häng med på vår pågående resa mot att alltid ligga steget före för att främja vår organisation. Vi förbättrar vår verksamhet med hjälp av IT-infrastruktur och tjänster för slutanvändare, tjänstehantering och support, nätverk- och molntjänster samt platstjänster.

Utveckling av inbyggd programvara - Lediga jobb

Vi är den ledande aktören inom Embedded Software Development. Vårt arbete inom detta område ger alla våra transport- och infrastrukturlösningar ett väsentligt övertag. Vi hittar lösningar på de problem som kommer med de allt mer komplexa krav vi möter på den globala marknaden.Ett Volvo IT-jobb inom Embedded Software Development är en möjlighet för dig att lämna ditt avtryck på framtidens transport- och infrastrukturlösningar.

Alla jobbmöjligheter inom IT - Lediga jobb

Osäker på vad du letar efter? Alla Volvokoncernens karriärer inom IT knyter an till varandra. Din kompetens kan vara användbar för flera olika tjänster och uppdrag. IT-experter gör skillnad inom Volvokoncernen, ansök till ett av våra IT-jobb idag och bli en av dem. Vårt arbete och våra innovationer existerar redan ute i världen och formar den framtid vi vill leva i.

Arbeta med den senaste tekniken för att forma morgondagens samhälle

Visionsbild av tre lastbilar från Volvo Connect - Automatisering, elektrifiering och uppkopplad teknik

Volvo Connect – automatisering, elektrifiering och uppkopplad teknik förändrar transportbranschen radikalt.

Fem självkörande fordon framtagna av Volvo Group i samarbete med NVIDIA

Avancerad AI för självkörande lastbilar utvecklad i samarbete med NVIDIA.

Vera, det självkörande fordonet fraktar en container i en hamn

Vera – banbrytande innovation inom självkörande fordon.

Samarbeta med de bästa i branschen

Karin Nordling, Director på Supporting Services, talar om programutveckling

Programutveckling på riktigt – Karin Nordling, Director Supporting Services.

Adam - Lead Data Scientist
Florian Kostanty - Manager på Vehicle Service Core

Utvecklas som Java-utvecklare – Florian Kostanty, Manager Vehicle Service Core.

En koncern. Oändliga möjligheter.

Som anställd i Volvokoncernen arbetar du i ett stort, globalt och framgångsrikt företag, som erbjuder många möjligheter i sina olika enheter. Till exempel söker Volvo Group Trucks Technology, Volvo Group Connected Solutions och Volvo Group IT efter nya IT-talanger att anställa.

Tre medarbetare från Volvo Group Sverige ståendes i ett vitt rum framför ritningarna och skisser för en Vovlo lastbil

Volvo Group Trucks Technology är Volvokoncernens globala organisation för forskning och utveckling. Vi tillhandahåller avancerad forskning, teknisk konstruktion, produktplanering och projektgenomförande ända fram till slutleverans samt support för dagens och morgondagens transport- och infrastrukturlösningar. 

Flygfoto över New York

Volvo Group Connected Solutions är en global organisation som leder utvecklingen av Volvokoncernens uppkopplade tjänster och morgondagens lösningar. Vi arbetar i framkant när det gäller uppkopplad teknik genom att samla in och analysera data från över 900 000 Volvoresurser.

Upptäck oss
Två IT medarbetare från Volvo Group Sverige i sitt labb

Volvo Group IT hanterar Volvokoncernens övergripande IT-strategier och IT-planer och har ett heltäckande ansvar för all utveckling, leverans och support av IT-lösningar och IT-tjänster över hela världen. Ett globalt team med IT-proffs som arbetar hängivet för att leverera högsta möjliga värde.

Skäl att börja jobba hos oss

Två syskon påväg till busshållplatsen utanför sin uppfart för att stiga på en Volvobuss som strax anländer

Vilka är vi?

Hos oss i Volvokoncernen präglas arbetsklimatet av respekt för dig som individ. Vi tror att mångfald och inkluderande leder till engagemang, innovation och affärsutveckling. Tillsammans med utmanande och stimulerande arbetsuppgifter gör allt detta Volvo till en spännande arbetsplats.

Vilka är vi?
En person hoppar på ett berg i skymningen

Väx med oss

Din lust till utveckling gör att vi växer. Vi uppmuntrar alla anställda att testa nya roller och eftersom vi är ett globalt företag finns det gott om områden och platser att välja mellan. Vi stödjer din karriärsutveckling genom aktiviteter som sträcker sig från utbildning till individuell handledning och mentorskap. Du får också en personlig utvecklingsplan för att säkerställa att du är på rätt spår. Med andra ord vill vi att du ska nå dina mål och vi kommer stötta dig på vägen.

Väx med oss
Person ståendes på ett berg i skymningen

Personlig och professionell utveckling

I Volvokoncernen finns det utvecklingsmöjligheter under hela din karriär. Det gäller både sådant som är kopplat till ditt arbete och nätverket som du jobbar i dagligdags, men också i form av utbildning som ger dig nya färdigheter och som kan stimulera din utveckling på ett bredare plan.

Personlig och professionell utveckling
En anställd från Volvo Group bärandes på sina två barn

Löner och förmåner

Det finns många fördelar med att arbeta inom Volvokoncernen. Utöver konkurrenskraftiga löner och landspecifika förmåner, kommer du att arbeta i ett värdedrivet företag där din röst blir hörd och dina idéer värderas. Tillsammans arbetar vi för att skapa en bra karriär för dig.

Löner och förmåner