Volvo Group University

Volvo Group University

Vi vill att du ska känna passion för ditt jobb. Vi vill också attrahera de bästa talangerna så att vi kan fortsätta vara lika konkurrenskraftiga idag som imorgon. Våra medarbetares kompetens och engagemang för jobbet är en avgörande framgångsfaktor för Volvokoncernen. Därför har vi vårt eget företagsuniversitet. Volvo Group University är ett centrum för lärande och kompetensutveckling som är tillgängligt för alla anställda inom Volvokoncernen.

100 995

Antalet kursdeltagare under 2017. Av dessa gick 70 673 onlinekurser medan resterande 30 322 deltog i lärarledd undervisning.

 

Medarbetare från Volvo Group som studerar på Volvo Group University

För dig som vill utvecklas varje dag

Vi vet att personlig utveckling och möjligheten att få lära sig nya saker står högt upp på listan över vad många önskar sig från en arbetsgivare. Det faktum att du vill utvecklas och ta dig an nya ansvarsområden är något som vi stöttar och värdesätter högt. Volvo Group University erbjuder internutbildning i många olika ämnen – en del är grundläggande och berör samtliga anställda medan andra är specifika för just din roll eller arbetsområde.

Vi använder olika format för att säkra den bästa inlärningen – online, ute i verksamheten, från scenen eller i klassrummet. Vårt utbildningsutbud bygger på framtidens affärsbehov och är utformat för att förbereda dig för nästa steg.

Tre medarbetare från Volvo Group i ett digital rum fyllt av visionsbilder av förarhytter

Förbered dig för nästa steg

Volvo Group University stöttar din personliga utveckling på ett professionellt sätt oavsett var i världen du arbetar. Inriktningen för investering i utbildning sätts i nära samarbete med affärsenheterna och gör att akademierna erbjuder utbildningar som är anpassade för olika verksamhetsområden. Vi utvärderar och utvecklar ständigt vårt utbildningsutbud för att säkra att vi som organisation alltid är väl rustade för att möta kundernas framtida behov.

Att satsa på kompetensutveckling är självklart för oss – varje år arrangerar Volvokoncernen cirka en halv miljon utbildningsdagar för sina anställda och återförsäljarorganisationer världen över. 

Kurserna som erbjuds genom Volvo Group University är gyllene tillfällen att interagera och lära sig tillsammans med kollegor

Márcio Morelli Soares

Projektledare, Curitiba, Brazil

Några röster om Volvo Group University

Egna erfarenheter viktigt i lärandet

Hur förändras vår förmåga att lära oss nya saker när vi blir äldre? Britta Börjeson, Learning Expert på Volvo Group University vet mer....

Värdefullt att få dela erfarenheter

Genom Volvo Group University har Márcio fått möjlighet att träffa projektledare från andra delar av organisationen. Här förklarar han å vilket sätt ett företagsuniversitet kan göra skillnad....

Jag vill få tillgång till nya idéer

Vivian är angelägen om att utvecklas i sin roll. Här berättar hon om hur en utbildning hos Volvo Group University har hjälpt henne. ...

Förändra världen med oss

Jobba tillsammans med oss

Föreställ dig att du arbetar med att utveckla den senaste tekniken och hållbara transportlösningar för framtidens samhälle tillsammans med några av de skarpaste och mest kreativa hjärnorna i transport- och infrastrukturbranschen.