Performance & Calibration Engineer

Powertrain Engineering söker en kalibreringsingenjör till Combustion System
Vill du vara del av ett innovativt team och arbeta för en renare framtid? Trivs du med att leda förändringar och gillar att arbeta i tvärfunktionella team? Då ska du fortsätta läsa.
Uppgifter
Vår huvuduppgift är att kalibrera och optimera motorer för att möta kundernas förväntningar på kvalitet, bränsleförbrukning och att uppfylla lagstiftningen för emissioner. Som kalibreringsingenjör hos oss ingår att välja hårdvaru-komponenter för förbränningssystemet, kalibrera motorrelaterade funktioner och att kalibrera OBD (On Board Diagnostics). Framtiden kräver nytänkande kring motorstyrning, hybridisering, komplett drivlineoptimering och alternativa bränslen och du kommer att vara en viktig del i denna utveckling.
Vi arbetar i små team med nära samarbete till kollegor inom mjukvaru- och hårdvaruutveckling. Det dagliga arbetet är en spännande blandning av provning i motorrum och vagn, simulering, dataanalys och kreativa möten. Du får möjlighet att följa din kalibrering från utkast i provrum till verifiering i lastbil. Du kommer även få möjlighet att åka på expeditioner från norra Sverige till södra Europa.
Vi planerar vårt arbete enligt agila metoder där varje team planerar sina egna aktiviteter i tioveckors perioder. Vi arbetar främst i nyutvecklingsprojekt, men även med att kontinuerligt förbättra produkter som är i produktion.
Vi strävar efter att ha ett öppet klimat där vi litar på och hjälper varandra och delar med oss av våra idéer. Vi utmanar varandra och vågar göra misstag.
Kvalifikationer
  • Civilingenjör eller liknande teknisk utbildning
  • Engelska, skriftligt och muntligt
Meriterande kvalifikationer
  • Utbildning eller erfarenhet inom förbränningsmotorer
  • Erfarenhet av program som Matlab, Simulink, ATI Vision
  • Lastbilskörkort (C/CE)
Personlig profil
Vi söker en nyfiken och positiv person med bra samarbetsförmåga som ser möjligheter och hittar lösningar.
Vad vi kan erbjuda dig
Vi kan erbjuda dig en spännande och global arbetsplats med erfarna kollegor från olika kulturer och en framtid med flera karriärmöjligheter inom Volvokoncernen. Vi hoppas att du kommer att uppskatta att arbeta här lika mycket som vi gör.
Är du nyfiken och har frågor? Hör av dig till
Katarina Törnberg, Group Manager Combustion Calibration OBD & C-EGR, +46 31 3231491

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Technology förser Volvo Group Trucks och affärsområdena med den senaste forskningen, ledande ingenjörskonst, produktplanering och inköpstjänster samt eftermarknadsstöd för produkter. Hos Volvo Group Trucks Technology blir du en del av ett globalt, sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb