Mättekniker/Material kontrollant

Volvo Bussar har målet att bli bäst inom kvalitet och kundtillfredsställelse inom bussbranschen.
Vi söker en driven person som säkerställer material till produktion och agerar länk mellan våra fabriken och leverantörer. Jobbar med problemlösning både med egna team men även med leverantörer.
Vi ser gärna att du har ett brett kund och ”end to end” tänk med goda kunskaper inom ritningsläsning och förståelse för hur geometri säkras. Kunna läsa och tolka krav.
Du behöver ha mättekniska kunskaper, kunna grunden för mätteknisk utrustning och hur ritnings och geometri granskning skall ske för att bekräfta krav och ritningar.
Du kommer att vara kundreklamations ansvarig mot våra KD-fabriker i Polen, Mexico, Indien, Malaysia, Thailand, Taiwan.
Hålla dialog med leverantörer gällande material avvik på problemlösning. Vara ett stöd mot produktionen i Borås för att lösa materialproblem. Du kommer att vid behov utbilda fabrikens personal gällande ritningskunskap och geometribestämning.
Krav
Mättekniska kunskaper
Goda kunskaper om produktion av fordon eller liknande.
Kunskap i Microsoft Office bas produkter
Engelska i skrift och tal
Meriterande
Mättekniska krav och mätsystem för 3D geometri bestämning
Kunskap i Volvo unika system så som Qulis, Kola, Protus, EBD
  • Språkkunskap i Spanska/Tyska/Franska
  • Förståelse för grunden till buss design
  • Förståelse för buss operation
Tjänsten
Du kommer att vara baserad på Boråsfabriken och ingå i fabrikens kvalitetsteam.
Vi önskar tillsätta tjänsten så snart så möjligt för att ersätta en medarbetare som skall gå i pension.
Kontaktinformation: Anders Carlberg, Kvalitetschef telefon + 46 739 028417
Fackliga representanter
Magnus Persson, IF Metall, +46739021890
Ida Stray, Akademikerna, +46 31 3223784
Kjell Hipsi, Unionen, +46 31 3226591
Jan Gulich , Ledarna, +46 31 3224019
Vi kommer löpande gå igenom ansökningar och kalla till intervjuer och stänger rekryteringen om vi finner rätt person för anställning innan sista ansökningsdag.

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Bussars mål är att se till att miljontals människor når sitt resmål varje dag. Pålitligt, säkert och med respekt för miljön. Vi vill göra skillnad och vara föregångare när det gäller hållbara transportlösningar för framtiden. Vi vill finnas där för våra kunder genom att dagligen leverera tillgänglighet och driftsäkerhet över hela världen. Med vårt elektromobilitetserbjudande leder Volvo Bussar det största teknikskiftet inom kollektivtrafiken på flera decennier. Vi arbetar med passion, litar på varandra och räds inte förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb