Volvo i Köping söker Avdelningschef – A-fabriken

Vi söker dig som vill vara med och bidra till att Volvo GTO Powertrain Köping blir den främsta transmissionsfabriken i världen. Vår Bearbetning på A-fabriken söker nu en Avdelningschef. Vi verkar i en mycket dynamisk och expansiv miljö och behöver dig som brinner för personalfrågor, förändringsarbete och som vill vara med och förbättra vår verksamhet. Som avdelningschef för ovan område har du en stor frihet i din roll att säkerställa leveranser mot ställda mål. Ditt ledarskap är tydligt förankrat i Volvos värderingar och ledarskapsvision för Köping.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Leda och utveckla ditt team
  • Utifrån Volvos strategi ständigt verka för att utveckla och förbättra verksamheten
  • Bryta ned långsiktiga/övergripande mål och säkerställa att målstyrt arbete tillämpas
  • Leda förbättring/förändringsarbete med inriktning på förlusteliminering
  • Säkerställa att arbetsmiljöarbetet på området bedrivs enligt gällande lagar och avtal
  • Övergripande bemanningsplanering och säkerställande att tillräcklig kompetens finns för att säkra områdets mål och leverans
  • Verka för att tillämpa riktlinjer, principer, arbetssätt och metoder inom Volvo Production System (VPS)
Vem är du?
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av ledande positioner och flera års yrkeserfarenhet av likande roll. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, samt Officepaketet. Vi ser gärna att du aktivt arbetat med vedertagna förbättringsverktyg inom VPS och Lean Production.
Som person är du målfokuserad, flexibel och ansvarstagande. Du tror på ett individ- och situationsanpassat ledarskap och du uppskattar att arbeta genom dina medarbetare för att tillsammans med dem utveckla och förbättra verksamheten. Du förstår vikten av god kommunikation, är kommunikativ i din dialog och har förmåga att nå fram till människor i din omgivning. Du har god problemlösningsförmåga och håller dig lugn även i stressade situationer.
Inom Volvo värdesätter vi mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling.
För mer information om tjänsten
Niklas Sandberg, Områdeschef, 0221-45 76 46 och Emmy Bergdahl, HRBP, 0221-41 45 20
Fackliga kontaktpersoner
Leif Eriksson, IF Metall, 0221-45 77 37, Mats Bergdahl, Unionen, 0221-45 78 41
Lars Sundkvist, Ledarna, 0221-45 76 47, Andreas Myrelid, Akademikerna, 0221-41 45 51
Välkommen med din ansökan!
Ansökan skickas/lämnas till
Du söker tjänsten via ”lediga tjänster” på Violin, Employee Center.
Sista ansökningsdag är 20:e mars 2020.

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb