Produktionsledare

Produktionsledare logistik Volvo Bussar Uddevallafabriken
VOLVO BUSSAR UDDEVALLA AB
Åker du kollektivt ibland? Vet du varifrån bussramen kommer? Eller är du rent av nyfiken på hur man svetsar ihop en?
På Volvo Bussar i Uddevalla blandar vi ett arv av svetsning från varvsindustrin med precision och noggrannhet från årtionden av lokal biltillverkning! Det tillsammans med våra engagerade medarbetare gör att vi tillverkar ramar och strukturer av högsta kvalité till bussar av världsklass i våra semi-automatiserade tillverkningsprocesser.
Trött på att ha många idéer men saknar möjligheten att få förändra? På Volvo Bussar i Uddevalla jobbar vi i ett team som förstår vikten av vår uppgift och du uppmuntras till att finna nya och bättre lösningar som förenklar ditt och andras arbete. Är du en person som vill vara en del av att skapa framgång för våra kunder, jobba tvärfunktionellt, med höga förväntningar både på oss själva och på andra?
Lönsamhet och utveckling framåt är nyckeln som stärker vår position i en global hård konkurrens och om du är beredd att göra ditt allra bästa med glädje och passion så hoppas vi att just du vill bli en ny tillgång till vårt team.
Vi är just nu inne i en omorganisation av verksamheten, därav utannonseras 1 st Produktionsledartjänst till Logistikavdelningen.
DET HÄR ÄR VI, DINA NYA KOLLEGOR
Hela fabriken består av cirka 220 medarbetare, både tjänstemän- och kollektivanställda.
Som Produktionsledare så leder du ett team på ca 20-30 medarbetare både dag, kväll och natt.
Tjänsten innefattar både personal- och arbetsmiljöansvar. I rollen som Produktionsledare ingår du i ledningsgrupp Logistik.
Det innebär att din uppgift också blir att utveckla hela verksamheten inom Logistik.
ARBETSBESKRIVNING
Ansvaret som Produktionsledare innefattar främst
 • Ansvara för att inspirera, motivera och utveckla våra medarbetare
 • Att leda och utveckla verksamheten inom logistiksavsnittet
 • Att säkerställa rätt kvalitet och leveranssäkerhet till rätt kostnad
 • Att initiera och driva förbättringsarbete
 • Att ansvara för avdelningens budget
 • Säkerställa ordning och reda (5S)
VEM ÄR DU?
För att lyckas i din roll bör du ha ett proaktivt synligt ledarskap med en positiv inställning och Can-Do-attityd. Som ledare har du mod, integritet och en bra förståelse för verksamheten. Du har också förmågan att kommunicera och inspirera team och individer. Du tar ett helhetsperspektiv över vår verksamhet och ser dig delaktig i hela vår värdekedja tillsammans med produktionen och övriga funktioner - inte bara i logistikfunktionens mål och leveranser. Du skall effektivt driva utveckling av verksamheten, ha en hög ambitionsnivå samt vara van att arbeta i en tvärfunktionell och mångkulturell organisation. Slutligen är du en ledare som präglas av Volvos lean-principer och värderingar; framgång för kunden, tillit, passion, förändring och prestation.
KRAV PÅ KUNSKAP/ ERFARENHET
 • Hög förmåga att utveckla och motivera personal
 • Flerårig erfarenhet av gott ledarskap inom logistik
 • Flerårig erfarenhet av arbete med hälsa och säkerhet
 • Flerårig erfarenhet av att initiera, driva och utveckla lean logistics
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
MERITERANDE
 • Du har dokumenterade utbildningar eller erfarenhet inom ledarskap, arbetsmiljö, logistik samt affärsmannaskap
ÄR VI DEN PERFEKTA MATCHNINGEN?
Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, entreprenadmaskiner och marina och industriella motorer. Vi är cirka 95 000 kollegor runt om i världen och våra produkter och tjänster säljs i mer än 190 länder. Vår varumärkesportfölj består av Volvo, Volvo Penta, UD, Terex Trucks, Renault Trucks, Prevost, Nova-buss och Mack. Vi samarbetar i allianser och joint ventures med Sunwin, SDLG, Eicher och Dongfeng varumärken.
De samhällen där många av oss bor skulle inte fungera utan den typ av produkter och tjänster som Volvokoncernen erbjuder. Som ett cirkulationssystem är våra lastbilar, bussar, motorer, byggnadsutrustning och olika relaterade tjänster inblandade i flera av de funktioner som de flesta av oss är beroende av varje dag.

ANTAR DU UTMANINGEN?

Ansökan sker via Volvos hemsida.
Senaste ansökningsdag: 2020-03-31.
Anställningsform, tillsvidareanställning.
Frågor Om Tjänsterna Besvaras Av
Christoffer Mårtensson, Chef Logistik & Planering, Tel: +46 76 55 38 439
Sanna Pejic, HR Business Partner, Tel: +46 31 323 61 99
Fackliga Frågor Besvaras Av
Jan Gulich (Ledarna) Tel: +46 31 322 40 19

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Bussars mål är att se till att miljontals människor når sitt resmål varje dag. Pålitligt, säkert och med respekt för miljön. Vi vill göra skillnad och vara föregångare när det gäller hållbara transportlösningar för framtiden. Vi vill finnas där för våra kunder genom att dagligen leverera tillgänglighet och driftsäkerhet över hela världen. Med vårt elektromobilitetserbjudande leder Volvo Bussar det största teknikskiftet inom kollektivtrafiken på flera decennier. Vi arbetar med passion, litar på varandra och räds inte förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb