Beredare / projektledare Volvo Bussar Uddevallafabriken

VOLVO BUSSAR UDDEVALLA AB
På Volvo Bussar i Uddevalla blandar vi ett arv av svetsning från varvsindustrin med precision och noggrannhet från årtionden av lokal biltillverkning! Det tillsammans med våra engagerade medarbetare gör att vi tillverkar ramar och strukturer av högsta kvalité till bussar av världsklass i våra semi- automatiserade tillverkningsprocesser.
Trött på att ha många idéer men saknar möjligheten att få förändra? På Volvo Bussar i Uddevalla jobbar vi i ett team som förstår vikten av vår uppgift och du uppmuntras till att finna nya och bättre lösningar som förenklar ditt och andras arbete. Är du en person som vill vara en del av att skapa framgång för våra kunder, jobba tvärfunktionellt, med höga förväntningar både på oss själva och på andra?
Lönsamhet och utveckling framåt är nyckeln som stärker vår position i en global hård konkurrens och om du är beredd att göra ditt allra bästa med glädje och passion så hoppas vi att just du vill bli en ny tillgång till vårt team.
Vi behöver förstärkning på avdelning Produkt och Projekt av en Beredare / projektledare.

DET HÄR ÄR VI, DINA NYA KOLLEGOR
Hela fabriken består av cirka 220 medarbetare, både tjänstemän- och kollektivanställda.
Vi är 10 medarbetare på avdelningen med Beredare / projektledare och Verktygskonstruktörer.
I rollen som Beredare / projektledare innebär din uppgift också att
utveckla och förbättra verksamheten inom rollen som Beredare / projektledare.
ARBETSBESKRIVNING
Ansvaret som Beredare / projektledare innefattar främst:
 • Ansvara för leverera produktändringar i projektform som beställs från produktutveckling / kund
 • Att leda projektet från start till att produkten produceras i vår fabrik och levereras till kund
 • Att samverka med projektledare som leder produktprojekt
 • Att leda den tvärtekniska teamet i Uddevalla och dess leveranser av teknik, i rätt tid, rätt kostnad, rätt kvalitet, hälsa& säkerhet
 • Att ansvara för projektets budget inklusive regebunden uppföljning
 • Att följa Volvos arbetsätt för produktutveckling DVP med leveranser
 • Säkerställa projektdokumentation i vårt affärssystem ERP-LN
 • Att initiera och driva förbättringsarbete
VEM ÄR DU?
För att lyckas i din roll bör du ha ett proaktivt och en positiv inställning. Som Beredare / projektledare har du mod, integritet och en bra förståelse för verksamheten. Du har också förmågan att kommunicera och inspirera team och individer.
Du skall effektivt driva ditt projekt inom verksamheten, ha en hög ambitionsnivå samt vara van att arbeta i en tvärfunktionell och mångkulturell organisation.
KRAV PÅ KUNSKAP/ ERFARENHET
 • Högskoleingenjörsutbildning gärna från maskin
 • Flerårig erfarenhet av att leda produktprojekt gärna inom Volvo
 • God kompetens om produktutvecklingsprocess Volvo DVP, Project steering Model (PSM)
 • God planeringsförmåga
 • God kompetens i Kola, ERP-LN, Protus, EBD, Microsoft office
 • God kompetens inom problemlösningsmetoder/ kvalitetssäkringsverktyg
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift
 • God förmåga att kommunicera och att arbeta i en tvärfunktionell och mångkulturell organisation
ÄR VI DEN PERFEKTA MATCHNINGEN?
Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, entreprenadmaskiner och marina och industriella motorer. Vi är cirka 95 000 kollegor runt om i världen och våra produkter och tjänster säljs i mer än 190 länder. Vår varumärkesportfölj består av Volvo, Volvo Penta, UD, Terex Trucks, Renault Trucks, Prevost, Nova-buss och Mack. Vi samarbetar i allianser och joint ventures med Sunwin, SDLG, Eicher och Dongfeng varumärken.
De samhällen där många av oss bor skulle inte fungera utan den typ av produkter och tjänster som Volvokoncernen erbjuder. Som ett cirkulationssystem är våra lastbilar, bussar, motorer, byggnadsutrustning och olika relaterade tjänster inblandade i flera av de funktioner som de flesta av oss är beroende av varje dag.
Frågor Om Tjänsterna Besvaras Av
Lars-Göran Tunvald , Chef Produkt & Projekt, Tel: +46 31 323 34 62
Sanna Pejic, HR Business Partner, Tel: +46 31 323 61 99
Fackliga Frågor Besvaras Av
Gustav Eliasson (Unionen) Tel: +46 31 3224184

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Bussars mål är att se till att miljontals människor når sitt resmål varje dag. Pålitligt, säkert och med respekt för miljön. Vi vill göra skillnad och vara föregångare när det gäller hållbara transportlösningar för framtiden. Vi vill finnas där för våra kunder genom att dagligen leverera tillgänglighet och driftsäkerhet över hela världen. Med vårt elektromobilitetserbjudande leder Volvo Bussar det största teknikskiftet inom kollektivtrafiken på flera decennier. Vi arbetar med passion, litar på varandra och räds inte förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb