Industrial launch group leader

Är du resultatorienterad?
Volvo Group Trucks Operations Europe and Brazil Manufacturing i Umeå, tillverkar lastbilshytter för marknaden i Europa. Hyttfabriken i Umeå är framstående när det gäller teknologi och har en hög automationsgrad, samt är Norrlands största tillverkningsindustri med cirka 1 500 anställda. Umeå-fabriken har ett globalt ansvar inom Volvo Group som Volvo Cab Competence Center, vilket innebär bland annat att vi är introduktionsfabrik när det gäller nya processer, produkter och material kopplade till Volvos premiumprodukter inom områdena pressning, sammansättning och ytbehandling.
Avdelningen Masterplan & projekt ansvarar för sammanhållning av produktintroduktion och projektledning.
Dina uppgifter är att leda och utveckla den övergripande processen kopplat till produktförändringar inom fabrik Umeå. Som Industrial launch group leader agerar du även som lokal projektledare vid mindre produktändringar samt inkanal vid uppstart av nya projekt. Du jobbar i nätverk inom Umeå samt globalt inom Volvo.

VEM ÄR DU?
 • Högskoleutbildning inom teknik, logistik, produktion eller Lean, alternativt motsvarande erfarenhetsnivå
 • Hög drivkraft som märks i viljan att lösa problem på ett konstruktivt sätt
 • Strukturerad med en god känsla för att organisera och prioritera
 • Förmåga att överblicka helheten
 • God kommunikations- och samarbetsförmåga och åstadkomma resultat genom att skapa engagemang och motivera andra
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska då våra nätverk och leverantörer är spridda över hela världen
 • Du har lätt att lära, är drivande, serviceinriktad och flexibel
 • Goda kunskaper i Lean-filosofi/produktionssystem, metoder, flödestänk och verktyg är meriterande
Framgångsfaktorer:
 • Hög drivkraft
 • Analytisk förmåga, söker fakta, bryter ner problem och förstår sammanhang för att hitta relevanta lösningar
 • Positiv, utåtriktad och lätt för att engagera och motivera olika typer av människor
 • Att samarbeta med andra för att lyckas är en självklarhet för dig
Då vi vill öka vår mångfald och utjämna könsfördelningen, välkomnar vi särskilt kvinnliga sökanden och sökanden med annan etnisk och kulturell bakgrund.
Arbetstid: Dagtid
Tidsomfattning: Heltid
Avtalsområde: Teknikavtalet Unionen/Akademikerna/Ledarna
ÄR DU NYFIKEN OCH VILL STÄLLA NÅGRA FRÅGOR?
Chef Masterplan & Projects Johan Åström, 090-862 78 45.
Facklig representant för Unionen Torleif Hiitti, 090-862 79 59, för Ledarna Marie Nyman 090 862 80 57 och för Akademikerna Steve Lindeberg, 090-862 76 74

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb