Electronic Service Engineer

Serviceingenjör elektro, Underhåll, för Volvo GTT:s Provningsverksamhet
Vad betyder underhåll för dig? Laga gammal trasig utrustning till att fungera i ytterliggare en vecka eller se till att ha ett högteknologisk utvecklingslaboratorie som har 100% tillgänglighet. Vi söker en serviceingenjör elektro till sektionen Verification, testing & materials technology för att hjälpa oss leda och utveckla servicen hos våra befintliga och kommande testlaboratorier. På Volvo GTT kommer du att vara en del av ett krossfunktionellt team där alla är ansvariga och stolta över de produkter och lösningar vi har, och där du har möjligheten att kombinera praktiska och teoretiska färdigheter. Låter det här som ett intressant jobb för dig då hoppas vi att du ska komma med i vårt lag.
Underhåll av våra provceller är en viktig del av utvecklingsarbetet för att skapa förutsättningar för att utveckla världens bästa drivlinor för lastbilar, bussar, marin och anläggningsmaskiner. Vårt team garanterar laboratorierna uptime och kvalitet genom vårt program på underhållet av riggutrustning, process och mediasystem. Teamet du kommer ingå i består av en mix av mekaniker, process- och serviceingenjörer elektro på totalt 13 personer inom underhållsområdena: processteknik, elteknik och mekanik.
Underhållet av våra testceller är i en mycket fokuserad fas för att förbättra vårt förebyggande underhållsarbete för att uppnå överlägsen uptime på våra provceller och vi hoppas att du känner dig intresserad till att ansluta oss!
Arbetsbeskrivning
I din roll som Serviceingenjör Elektro med inriktning mot motor-, system- och Transmission/electromobility provceller kommer du att vara en av huvudaktörerna för vårt underhållsstöd inom detta område.
Initialt kommer arbetet att präglas av praktiskt arbete som består dels av akut avhjälpande underhåll på elektronisk utrustning, kalibrering och förebyggande underhåll. Sedermera kommer det resultera i en mer konsulterande och stödjande roll där du kommer att kunna bidra till strategisk utveckling av våra servicerutiner och investeringar för ny test- och kalibreringsutrustning.
Huvudarbetsuppgifter
 • Elektronikservice – Felsökning/Reparation av styr- och reglersystem till elmaskiner (dynamometrar)
 • Felsökning/reparation/support på olika fasta mätsystem och styr- och reglersystem i provriggar
 • Kalibrering – elektrisk kalibrering
 • Teknisk/elektrisk support samt rådgivning vid projekt/nybyggnation av nya riggar
Arbetsområde Elektronikservice
 • Styrning/reglering/övervakning av dynamometrar/elmaskiner upp till 1200 kW
 • I/O-system (RTP, Analogic, Beckhoff, Gantner mm)
 • Problemlösning med visning/mätning/reglering/övervakning av olika signaler (temp, tryck, flöde, varvtal mm)
 • Kommunikationsproblem med olika mätinstrument (AVL 415, 439,AVL483, Indimodule mm)
 • Elektriska delen i olika konditioneringar (bränsle-, glykol- och oljekonditionering mm)
 • Styrning/reglering av ventiler och reglerdon
 • Övervakningssystem
Din bakgrund
För att vara aktuell för denna tjänst bör följande krav uppfyllas:
 • Relevant utbildning inom elteknik/ellära, mekatronik, automation eller annan relevant utbildning inom teknikområdet
 • Helst minst 5 års relevant, praktisk erfarenhet från testlaboratorie eller produktions-, tillverknings- och processindustri
 • Gedigen erfarenhet av felsökning
 • Praktisk erfarenhet av att läsa komplexa el-ritningar och manualer för att förstå funktionerna bakom dessa
 • God förmåga att använda olika typer av mät- och analysverktyg
 • Kunskap och förståelse av automationssystem, styr - och reglerteknik
 • Kunskap inom och förståelse för mjukvara och signalanalys
Personliga egenskaper
Du har ett positivt mindset som du gärna delar med dig av till ditt team. Att samarbeta, föra tydlig kommunikation och dialog till dina kollegor och leverantörer är en förutsättning för att trivas och göra ett bra jobb. Detta innebär att du har god social kompetens, uttrycker dig väl i tal och skrift och har ett strukturerat arbetssätt.
Vidare har du en mycket god analytisk förmåga och har ett öga för detaljer. Du trivs i att arbeta tvärfunktionellt och ha en stor kontaktyta, och för att hantera ett tvärfunktionellt arbetssätt förutsätts det att du är duktig på att söka dig till information, och att förmedla den till berörda för att skapa en enhetlighet och förståelse för det gemensamma målet. Att du dessutom är kvalitetsmedveten och ansvarsfull är givet.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.
Språk
Flytande Svenska och engelska både verbalt samt skriftligt
Vad kan vi erbjuda?
Du får möjlighet att arbeta tillsammans med kompententa kollegor i en spännande global miljö som ger möjligheter att utvecklas både professionellt och personligt. Vårt dagliga arbete utförs i en internationell miljö som ger möjlighet att interagera med mycket engagerade kollegor från olika kulturer. Teamarbete, energi, passion och respekt för individen är nyckelvärden för oss.
För mera info, vänligen kontakta
Johan Aslan, Group Manager, Email: Johan.aslan@volvo.com

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Technology förser Volvo Group Trucks och affärsområdena med den senaste forskningen, ledande ingenjörskonst, produktplanering och inköpstjänster samt eftermarknadsstöd för produkter. Hos Volvo Group Trucks Technology blir du en del av ett globalt, sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb