Projektledare inom Virtual Manufacturing Skövde, Volvo GTO

Är du intresserad av Industri 4.0, digitala miljöer, moderna ingenjörsverktyg? Är du driven och vill utveckla dessa områden? I rollen som projektledare inom Virtual Manufacturing ska man driva arbetet med att forma och implementera detta med framförallt, bearbetningsfunktionen där du kommer samarbeta med ett mycket engagerat team!
Projektgruppen Bearbetning, Skövde, det här är vi
Vi som jobbar på Projektgruppen, är en del av teknikfunktionen inom Powertrain Production i Skövde. Vårt huvuduppdrag är att, i projektform, leda och implementera produktionsutrustningar, för nuvarande och kommande produkter, där anskaffning av nya maskiner är en stor del av uppdraget
Vem är du?
Vi söker dig som vill lära dig mera om våra processer och är nyfiken på teknik och moderna ingenjörsverktyg. Du är en utåtriktad, drivande och självgående person med god förmåga att ta till dig ny kunskap i en allt mer uppkopplad produktionsmiljö. Arbetet inom teknikfunktionen bedrivs ofta i projektform och ställer krav på förmåga till självständigt arbete, men du bör även ha en god kommunikativ förmåga och ha lätt för att samarbeta.
Arbetsuppgifter
  • Utveckla och implementera arbetssätt för en beredning i 3D-miljö från produktmodell till färdig produktionslina i en ”ritningslös” miljö
  • Implementera verktyg för CAD-lösningar av processupplägg, processdokumentation, referenssystem, FEM-analys, kollisionsdetektering, modelljämförelser, 3D-layout, balansering, flödes & kapacitetssimuleringar, kvalitetsberedning, ergonomi, CAM-verktyg för programmering
Kvalifikationer och erfarenhet
  • Högskole- eller civilingenjör, eller med motsvarande erfarenhet
  • Flerårig erfarenhet av produktionsberedning, projektledning samt kunskap inom IT & databashantering
  • Du har en särskild passion för ny teknik och ett intresse för ”Virtual Manufacturing”
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Intressant?
Låter det som att Projektgruppen inom Bearbetning, Skövde är en arbetsplats där du kan fortsätta utvecklas och inspireras i ett team av medarbetare med höga ambitioner? Tveka då inte att skicka in din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande så ansök via volvogroup.com under lediga tjänster senast 30 maj 2019.
Är du nyfiken? Har du frågor? Ring mig!
Johnny Falk, Projektchef Teknik Bearbetning, Skövde Tel: 0500-788162
“We drive innovation for sustainable success”

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb