Chef Manufacturing Engineering (ME), Skövde Volvo GTO

Vill du leda och utveckla våra ingenjörer enligt Volvos vision, värderingar och målsättningar? Vill du ha en dynamisk arbetsdag som innehåller allt från att rekrytera och delta i teknisk problemlösning till att medverka i det strategiska arbetet med framtidens tillverknings- och framdrivningsprocesser?
Då tror vi att vi kan ge dig det!
I rollen ansvarar du för ca 15-20 medarbetare och rapporterar till chefen för teknologiområdet.
Du är en del av ledningsgruppen för området samt verkar i olika nätverk.
Din huvuduppgift är att säkra kompetens och resurser inom ME samt att:
  • Vidareutveckla och effektivisera befintliga och nya processer
  • Implementera standardiserade principer, verktyg och metoder enligt principerna i lean manufacturing
  • Säkerställa produktionstekniskt grundskick t ex. mantider, mantidsbalansering, effektivitetsmätningar, PFMEA, arbetsplatsutformning, förlustdata m.m.
  • Tillhandahålla expertis inom prioriterade områden
Teknikorganisationen Skövde, det här är vi
Teknikfunktionen i Skövde består av ca 200 ingenjörer uppdelade på ett antal ME-chefer, Projektchefer samt ett antal specialistchefer. Vårt uppdrag är att säkerställa grundskick och utveckla egen och befintliga produktionsavdelningar, implementera produkt och industriprojekt samt driva teknologiutveckling. Vi arbetar i huvudsak dagtid och resor förekommer, inom Sverige och utomlands. Teknikorganisationen inom Skövde plant är den största inom de tillverkande enheterna på AB Volvo och innefattar medarbetare som stöttar hela Skövdes organisation inom samtliga verksamheter.
Vem är du?
Vi söker dig som är Högskoleingenjör eller Civilingenjör med erfarenhet av produktionsteknik. Tidigare ledarerfarenhet är meriterande. Vidare har du goda kunskaper inom lean manufacturing och väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vi söker dig som har ett stort engagemang för ledarskapsfrågor och är positiv till förändring. Du är en ledare som använder vår mångfald, bygger kultur enligt Volvo Values och tar vara på medarbetarnas perspektiv. Du uppmuntrar nätverkande och tvärfunktionalitet och leder genom att ställa frågor. Arbetet som chef ställer stora krav på förmågan att leda, utveckla och coacha medarbetare för att därigenom driva verksamheten mot uppsatta mål.

Intressant?

Låter det som att ME-chef inom Teknikfunktionen i Skövde är en arbetsplats där du kan fortsätta att utvecklas? Tveka då inte att skicka in din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande så ansök via volvogroup.com under lediga tjänster så snart som möjligt men senast 13 juni 2019.
Är du nyfiken? Har du frågor? Ring mig!
Håkan Stadig, Manager, Casting Technology, Skövde, Tel: 0500-788031
“We drive innovation for sustainable success”

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb