Business Controller

På Volvo Group Trucks Operations i Köping bearbetas och monteras växellådor och marina drev för flera av koncernens affärsområden. Anläggningen i Köping är stark i konkurrensen på världsmarknaden och stora investeringar har gjorts för att öka produktionskapaciteten av axlar, kugghjul och synkroniseringsdetaljer. Volvo Group Trucks Operations är Volvokoncernens produktionsorganisation för lastbilar, motorer och växellådor, med en internationell, industriell miljö av världsklass. Här blir du en del av ett globalt och mångfacetterat team som arbetar med energi, passion och respekt för individen för att bli världsledande på hållbara transportlösningar. Anläggningen i Köping är också Transmissionscentrum inom Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production och det pågår ständigt utvecklingsarbete inom ramen för rollen som ”Center of Excellence”. Det arbetar idag ca 1650 personer vid anläggningarna i Köping.
Business Controller till Volvo GTO Köping
Är du intresserad av att använda dina kunskaper inom ekonomi och kommunikation till att utveckla våra ekonomi- och affärsprocesser?
Om oss
Ekonomifunktionen inom Volvo Powertrain Köping består av sju personer som arbetar verksamhetsnära med ansvar för controlling för vår verksamhet. Vi arbetar lokalt och globalt med våra 5 systerfabriker runt om i världen, och tillsammans med dig vill vi ta nästa steg i vår utveckling mot en mer modern Business Controlling verksamhet.

Hur ser din arbetsdag ut?

Tillsammans med dina kollegor inom ekonomifunktionen (lokalt i Köping och globalt) och våra operativa enheter har din förmåga att omsätta finansiell information till operationella termer en viktig roll i att utveckla verksamheten på ett affärsmässigt sätt. Arbetet inom ekonomifunktionen är uppdelat i flera ansvarsområden, där syftet är att skapa den bästa helheten för verksamheten.
 • Sammanställa, analysera och kommunicera finansiell information och slutsatser till kollegor inom ekonomifunktionen och i verksamheten
 • Driva och delta i arbete med utveckling av våra ekonomiprocesser
 • Driva benchmark aktiviteter med övriga siter inom Volvo Powertrain
 • Supporta och utmana organisationen att nå sina ekonomiska mål
 • Implementera BI lösningar för att bättre och snabbare förstå vårt ekonomiska resultat
Vem är du?
Vi söker dig som brinner för att arbeta nära verksamheten för att utveckla affärsverksamheten. Du drivs av att kontinuerligt hitta möjligheter till förbättring och har förmågan att tillsammans med dina kollegor ta verksamheten till nästa nivå. Du har förmåga att verka i en roll med brett arbetsinnehåll, där kontaktytor och frågeställningar är omväxlande.
Kvalifikationer
 • Kandidatexamen (eller högre) inom ekonomi och du har flera års erfarenhet av Business Controlling, alternativt annan akademisk utbildning och / eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Du är självständig, kan ta idé till implementation och har förmåga att bygga förtroendefulla relationer
 • Du kan omsätta finansiell information till operationella termer och din kommunikativa förmåga är välutvecklad både på svenska och engelska
 • Vilja och förmåga att arbeta systematiskt med verksamhetsutveckling och ekonomiprocesser
 • Våra arbetssätt bygger på lean-principer, varför kunskap inom lean är meriterande
 • Intressant?
 • Låter det som en intressant arbetsplats där du kan fortsätta utvecklas och inspireras i ett team av medarbetare med höga ambitioner? Tveka då inte att skicka in din ansökan!
 • Urval och intervjuer sker löpande så ansök via volvogroup.com under lediga tjänster senast 18 augusti 2019.
Vid frågor kring tjänsten:
Ann-Louise Johansson, tf. Ekonomichef, Köping Tel: 072-862 44 65
Erica Veszpremi Varosy, VP Business Control Powertrain Production, Tel: 073-902 93 61
Maria Berggren, HR Business Partner, Tel: 072-862 42 71
Mats Bergdah, Unionen, Tel: 073-558 78 41
Andreas Myrelid, Akademikerna, Tel 073-558 78 41
Inom Volvo värdesätter vi mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling.
Välkommen med din ansökan!

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb