Volvo GTO i Köping söker Avdelningschef - Underhåll

På Volvo Group Trucks Operations i Köping bearbetas och monteras växellådor till lastbilar och tunga anläggningsmaskiner för flera av koncernens affärsområden. Anläggningen i Köping är stark i konkurrensen på världsmarknaden stora investeringar har gjorts för att öka produktionskapaciteten av axlar, kugghjul och synkroniseringsdetaljer. Volvo Group Trucks Operations är Volvokoncernens produktionsorganisation för lastbilar, motorer och växellådor, med en internationell, industriell miljö av världsklass. Här blir du en del av ett globalt och mångfacetterat team som arbetar med energi, passion och respekt för individen för att bli världsledande på hållbara transportlösningar. Anläggningen i Köping är också Transmissionscentrum inom Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production och det pågår ständigt utvecklingsarbete inom ramen för rollen som ”Center of Excellence”. Det arbetar idag ca 1650 personer vid anläggningarna i Köping.
Vi söker dig som vill vara med och bidra till att Volvo GTO Köping blir den främsta transmissionsfabriken i världen. Vår Underhållsenhet söker nu en Avdelningschef till området Värme & Ytbehandling. Vi verkar i en mycket dynamisk och expansiv miljö och behöver dig som brinner för personalfrågor, förändringsarbete och som vill vara med och förbättra vår verksamhet. Som avdelningschef för ovan område har du en stor frihet i din roll att säkerställa leveranser mot ställda mål. Ditt ledarskap är tydligt förankrat i Volvos värderingar och ledarskapsvision för Köping. Vi söker dig som brinner för underhåll, säkerhet och förbättringsarbete och vill vara med och utveckla vår verksamhet.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som avdelningschef inom Underhåll på Volvo i Köping arbetar du dagligen tillsammans med chefer inom produktion och deltar i den gemensamma mötesstrukturen och ledningsarbetet. Du rapporterar direkt till enhetschefen på Underhåll. Du leder och fördelar arbete inom ditt ansvarsområde för att säkerställa att verksamheten når områdets uppsatta mål. Rollen innebär även att dagligen coacha och utbilda underställd personal samt produktions personal i enighet med vårt gemensamma arbetssätt VPS (Volvo Production System). Inom underhåll är säkerhet viktigt och vi driver ständigt utvecklingen framåt. Vi arbetar aktivt med personalens och organisationens kompetensutveckling genom kompetensmatriser och säkerställer utvecklingen genom medarbetarsamtal och kompetensutvecklingsplaner. Dina huvudsakliga ansvarsområden:
  • Ansvar för underhållsverksamheten inom Värme & Ytbehandling
  • Personalansvar för 22 stycken medarbetare i rollerna, underhållsingenjör, underhållstekniker mekaniker och elektriker.
  • Övergripande ansvar för avdelningens säkerhet, bemanning och kompetensutveckling.
  • Se till att personalen har en säker arbetsmiljö och arbete utförs enligt gällande lagar och föreskrifter
  • Bemanningsplanering och rekrytering.
  • Säkerställa att tillräcklig kompetens finns för att säkra områdets leverans mot målbilden.
  • Leda underhållsverksamheten inom ansvarsområdet i enighet med överenskomna mål, strategier och standarder för att nå önskad teknisk tillgänglighet
  • Utifrån Volvos strategi ständigt verka för att utveckla och förbättra verksamheten.
  • Verka för att tillämpa riktlinjer, principer, arbetssätt och metoder inom Volvo Production System (VPS).

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet i ledande befattning och gärna inom liknande område men framförallt inom Underhåll. Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning på högskolenivå inom relevant inriktning samt några års erfarenhet av ledande befattningar. Alternativt att du har flerårig erfarenhet av liknande arbete. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt datakunskaper. Vi ser gärna att du aktivt arbetat med vedertagna förbättringsverktyg inom Lean Production.
Som person är du social, driven, lyhörd, strukturerad, analytisk och självklart serviceinriktad. Du tycker om att jobba nära dina medarbetare och skapa en teamkänsla och att tillsammans med dem förbättra verksamheten. Du har god problemlösningsförmåga och håller dig lugn även i stressade situationer. På Volvo Powertrain arbetar vi i en händelserik miljö och därför tror vi att du, liksom vi, brinner för personalfrågor och förbättringsarbete. Du tror på ett individ- och situationsanpassat ledarskap och du uppskattar att arbeta genom dina medarbetare för att tillsammans med dem utveckla och förbättra verksamheten. Du förstår vikten av god kommunikation, är kommunikativ i din dialog och har förmåga att nå fram till människor i din omgivning.
Inom Volvo värdesätter vi mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling.
Låter det intressant?
Skicka in din ansökan senast den16/8 2019. Vänta dock inte med att skicka in din ansökan då urval kommer att ske löpande. För mer information om tjänsten kontakta Tobias Ytterbring, Enhetschef underhåll, 0221-457659 eller Emelie Skälhammar, HRBP, 0221-414505.

Fackliga kontaktpersoner

Unionen, Mats Bergdahl 0221-457841
Akademikerna, Andreas Myrelid 0221-414551
Ledarna, Lars Sundkvist 0221-457647
Leif Eriksson, IF Metall, 0221-457737
Vi undanber all kontakt med marknadsförings- och rekryteringsföretag.

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb