Produktionstekniker till Teknik Bearbetning – Volvo GTO i Köping

På Volvo Group Trucks Operations i Köping bearbetas och monteras växellådor till lastbilar och tunga anläggningsmaskiner för flera av koncernens affärsområden. Anläggningen i Köping är stark i konkurrensen på världsmarknaden stora investeringar har gjorts för att öka produktionskapaciteten av axlar, kugghjul och synkroniseringsdetaljer. Volvo Group Trucks Operations är Volvokoncernens produktionsorganisation för lastbilar, motorer och växellådor, med en internationell, industriell miljö av världsklass. Här blir du en del av ett globalt och mångfacetterat team som arbetar med energi, passion och respekt för individen för att bli världsledande på hållbara transportlösningar. Anläggningen i Köping är också Transmissionscentrum inom Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production och det pågår ständigt utvecklingsarbete inom ramen för rollen som ”Center of Excellence”. Det arbetar idag ca 1650 personer vid anläggningarna i Köping.
Bakgrund och vår organisation
Området Produktionsteknik Bearbetning utgörs av två stycken avdelningar med totalt cirka trettio produktionstekniker och eftersöker nu ytterligare en medarbetare. Våra Produktionstekniker arbetar som Verkställande metod, Beredare och Förberedande metod. Vårt ansvar är att med stort engagemang förbereda och industrialisera nya komponenter och processer, förädla befintliga komponenter, bibehålla och vid behov utöka den installerade kapaciteten. Området är även ansvarigt för teknisk support och löpande förbättringsarbete som kan delas in i reaktiv problemlösning och proaktiva fokuserade förbättringar av metoder och processer. En stor del av arbetet genomförs i projektform där vi kan tilldelas olika roller i olika projekt så som experter, tekniker, projektledare eller delprojektledare.
Huvudsakliga arbets- och ansvarsområden
Som produktionstekniker har du goda möjligheter till personlig utveckling. Du kan växa inom teknikområdet och bli en expert som samarbetar med universitet och utvecklar helt nya metoder och sprider kunskapen globalt inom Volvo. Du kommer också få möjligheten att växa inom projektledning då vår organisation projektleder en stor del av alla verksamhetsprojekt inom anläggningen.
För att passa i rollen som produktionstekniker ser vi att du är strukturerad som sätter kunden i fokus och har en förmåga av att samarbeta med andra och leda projekt. Du är analytisk och arbetar gentemot högt uppsatta mål samt levererar enligt fastställda tidplaner. En summering över dina arbetsområden:
 • Produktionstekniskt arbete i form av bland annat:
  • Säkring, optimering och uppdatering av produktionstider
  • Arbete med arbetsplatsutformning, layoutförändringar, värdeflödesanalyser enligt LEAN-principen
  • Verktygsoptimering i samarbete med bearbetningsteknik och externa verktygsleverantörer
 • Projektrelaterat arbete i produkt- och verksamhetsprojekt, inklusive anskaffning av produktionsutrustning
 • Leda förbättringsprojekt och projekt inom verksamhetsutveckling för ny teknik
 • Omvärldsbevakning inom teknisk utveckling (Mässor, seminarier, utbildningar)
Personlig profil och kvalifikationer
För att passa in i rollen ser vi gärna att du innehar följande kvalifikationer och färdigheter:
 • Gymnasial teknisk utbildning, meriterande är akademisk utbildning inom teknikområdet
 • Ett starkt tekniskt intresse
 • Erfarenhet av industritekniskt arbete
 • Erfarenhet av programmering av CNC-maskiner
 • Erfarenhet av produktionsteknik med inriktning mot skärande bearbetning
 • Utmärkt kommunikationsförmåga (tal och skrift), du talar engelska och svenska flytande
 • God ledarskap och en bevisad förmåga av att bidra i en lagorienterad miljö
 • Bevisad förmåga av att arbeta kreativt, analytiskt och strukturerat i problemlösande miljö
Som person ser vi att du har en bevisad förmåga av att bidra i en lagorienterad miljö. Vi ser också att du kan arbeta kreativt, analytiskt och strukturerat i problemlösande miljö. Du har en ambition av att ständigt utveckla dig själv, organisationen och dess kunder. Eftersom du tillhör en av företagets stödfunktioner, så är det av största vikt att du är serviceinriktad och ditt fokus ska alltid vara en nöjd kund.
Inom Volvo värdesätter vi mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling.
Låter det intressant?
Skicka in din ansökan senast den 25/8-19, urval kommer dock att ske löpande så vänta inte med din ansökan. För frågor om tjänsten kontakta Avdelningschef Robby Kloos, 0221-41 43 56 eller HRBP Emelie Skälhammar, 0221-41 45 05.
Fackliga kontakter:
Unionen, Mats Bergdahl, 0221- 45 78 41
Akademikerna, Andreas Myrelid, 0221- 41 45 5
Ledarna, Lars Sundkvist, 0221- 45 76 47
Vi undanber all kontakt med rekryterings- och marknadsföringsföretag.

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb