Kuggtekniker till Volvo GTO i Köping

På Volvo Group Trucks Operations i Köping bearbetas och monteras växellådor till lastbilar och tunga anläggningsmaskiner för flera av koncernens affärsområden. Anläggningen i Köping är stark i konkurrensen på världsmarknaden stora investeringar har gjorts för att öka produktionskapaciteten av axlar, kugghjul och synkroniseringsdetaljer. Volvo Group Trucks Operations är Volvokoncernens produktionsorganisation för lastbilar, motorer och växellådor, med en internationell, industriell miljö av världsklass. Här blir du en del av ett globalt och mångfacetterat team som arbetar med energi, passion och respekt för individen för att bli världsledande på hållbara transportlösningar. Anläggningen i Köping är också Transmissionscentrum inom Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production och det pågår ständigt utvecklingsarbete inom ramen för rollen som ”Center of Excellence”. Det arbetar idag ca 1650 personer vid anläggningarna i Köping.
Vill du bli vår specialist inom kuggteknik? Volvo Group Trucks Operations i Köping söker en kuggtekniker som vill utvecklas till specialist och som har ett stort intresse av att medverka i forsknings- och utvecklingsprojekt både lokalt och globalt. Som kuggtekniker ingår du i avdelningen för teknikspecialister som består av 24 engagerade medarbetare.
I din roll rationaliserar och utvecklar du kuggbearbetningsprocesser, samt konstruerar kuggverktyg för tillverkning av cylindriska kugg. Du kommer även att delta och stötta forskningsprojekt både internt och externt för Volvos teknikutvecklingsplaner. Du kommer också att vara delaktig i investeringsresan där du får möjligheter att arbeta med förbättringsprocesser och vara med och påverka förändringar och flöden ute i anläggningen.
Arbetsuppgifter:
  • Utveckla och rationalisera kuggbearbetningsprocesser
  • Beräkna och konstruera kuggverktyg, splinesverktyg och kuggkontrollverktyg.
  • Medverka i olika utvecklings- och projektgrupper som arbetar med såväl nya projekt som utvecklings- och rationaliseringsprojekt
  • Utföra kuggteknisk service i produktion, produktionsteknik, maskininköp och kuggkonstruktion
  • Kontinuerliga kontakter med maskintillverkare, verktygsleverantörer och kuggtillverkare
  • Medverka i utvecklingsprojekt både interna samt externa med samarbetspartner inom akademin
Kvalifikationer
Vi söker dig som är Civilingenjör med inriktning mot maskinteknik eller likande. Vi ser helst att du har tidigare erfarenhet inom kuggteknik. Du har en bakgrund inom tillverkningsindustrin, har erfarenhet av bearbetning och ett stort tekniskt intresse. Din kommunikationsförmåga i svenska och engelska är mycket god, såväl i tal som i skrift och du har goda kunskaper i Officepaketet.
Du är driven, van att arbeta självständigt och är kvalitetsmedveten. Det är viktigt att du både har ett analytiskt och strukturerat arbetssätt i kombination med ett praktiskt handlag. Samarbetsförmåga och bra kommunikativa egenskaper är viktiga då arbetet som kuggtekniker innebär många kontakter inom såväl som utanför företaget.
Inom Volvo värdesätter vi mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling.
Låter det intressant?

Skicka in din ansökan senast den 25/8-19, urval kommer dock att ske löpande så vänta inte med din ansökan. För frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Vilhelm Söderberg, 0221-41 40 16 eller HR Business Partner Emelie Skälhammar, 0221-41 45 05.

Fackliga kontakter:

Unionen, Mats Bergdahl, 0221- 45 78 41
Akademikerna, Andreas Myrelid, 0221- 41 45 51
Ledarna, Lars Sundkvist, 0221- 45 76 47
Vi undanber all kontakt med rekryterings- och marknadsföringsföretag.

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb