Utbildnings- & Kommunikationskoordinator

Vi söker en person som vill hjälpa oss att förbättra och utveckla vårt kompetensutvecklingsarbete och vår interna kommunikation.
Arbetsuppgifter:

Rollen innefattar två huvuddelar, kommunikation och kompetensutveckling. Du ansvarar för att viktig information sprids internt via våra olika kanaler, såsom informationsskärmar, internt månadsblad och vårt intranät. Du deltar i Volvos kommunikationsnätverk och har ansvar för att driva implementering och utveckling på vår fabrik i Flen av de verktyg och riktlinjer Volvo jobbar med. Vidare ansvarar du för att externa och interna besökare får en proffessionell och givande upplevelse när de besöker vår fabrik.
Du arbetar också med systematiska kompetensutvecklingsfrågor där du utvecklar systematik, utveckling och uppföljning för fabriken tillsammans med HR-Manager. Du är administratör i Volvos kompetensutvecklingssystem och planerar och koordinerar olika utbildningar baserade på identifierade kompetensgap och lagkrav. Du är medlem i Remanufacturings ”people development” team och stöttar således vår resa för att bli proaktiva i vår kompetensutveckling. Rollen innefattar även andra HR-Relaterade arbetsuppgifter. Beroende på person och intresse kan det finnas utrymme att få arbeta med exempelvis rekrytering, systematiskt arbetsmiljöarbete, arbetsrättsliga frågor m.m.
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har erfarenhet från arbete inom kommunikation och/eller HR relaterade arbetsuppgifter. Har du en högskoleutbildning inom Personalvetenskap eller Kommunikation är detta meriterande. Goda språkkunskaper i tal och skrift på både svenska och engelska är viktigt för rollen. Vidare värdesätter vi erfarenhet av att ha arbetat systematiskt med kompetensutvecklingsfrågor, gärna utifrån ett leantänk. Erfarenhet av att ha drivit och deltagit i förbättringsprojekt, hållt utbildningar och jobbat med externa leverantörer och myndigheter är meriterande.
Personliga egenskaper:
Du har god kommunikativ förmåga och anpassar din kommunikation utifrån mottagare. Du är pedagogisk och tycker om att driva utveckling av människor såväl som processer. Vi värdesätter en personlig mognad med god ”människokännedom". För arbetet krävs även god analytisk förmåga, kreativitet och nytänkande samt förmåga att prioritera och planera.
Vi är ett glatt gäng som jobbar brett med många frågor så en flexibel inställning och förmåga att snabbt ställa om är viktigt.
Inom Volvo värdesätter vi mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling.
Arbetstid
Dagtid/kontorstid

För mer information om tjänsten

Alexander Aminoff, HR-Manager, +46 72 862 50 10

Facklig kontaktperson

Tomas Sandell, Unionen, +46 16 5414524

Om oss

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vi vill lära känna dig

Ansökningsprocess

Ansökan

Ett bekräftelsemail skickas till dig efter att du färdigställt din ansökan. Du kan uppdatera din profil även efter inskickad ansökan.

Intervju

Om du blir kallad till en intervju informerar vi dig kring ansökningsprocessens samtliga delmoment såsom andra intervju, tester och referenstagning.

Urval

Samtliga kandidater blir informerade när den sökta tjänsten är tillsatt. Du kan välja ifall du önskar behålla ditt CV i vår databas för att få förslag på andra jobb som matchar din profil.

Introduktion

Vid anställningsstart genomgår du en introduktion som syftar till att på kort tid få dig att bli en del av ditt nya team samt börja kunna genomföra dina nya arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Personporträtt

Liknande jobb