Studentjobb och andra möjligheter för studenter

Vi har en viktig uppgift i att hjälpa nästa generation att ta sitt första steg in i arbetslivet. Vi investerar i framtiden genom att erbjuda studentjobb och andra möjligheter för studenter att utvecklas tillsammans med oss. Genom att ta del av Volvokoncernens många möjligheter för studenter får du chansen att upptäcka mer om dig själv och dina ambitioner inför framtiden. Utforska Volvokoncernens lediga jobb för studenter på vår jobbportal.

En anställningsmöjlighet hos Volvokoncernen handlar om förtroende. Vi litar på att du kommer göra ditt yttersta för varje projekt och arbetsuppgift, där du alltid har tillgång till den handledning du behöver och uppmuntran från medarbetare och ledning. Vi vill se och utforska din potential - vilket vi tror har störst chans att synas om du får möjligheten, resurserna och tillfället att göra en verklig skillnad. När du växer - så växer även vi. 

Som det globala företag Volvo är, uppskattar vi din passion och entusiasm för att lära och utvecklas tillsammans med andra. Vi värdesätter mångfald i våra arbetsgrupper och välkomnar nya ideér och perspektiv. Så ta med dig allt du är och allt du kan, tillsammans kan vi skapa den värld vi vill leva i.

Läs mer om vad Volvo karriär innefattar och hur det är att arbeta på Volvo

Volvokoncernens studentmöjligheter

Sommarjobb

Sommarjobb

Ett sommarjobb hos Volvokoncernen kan vara den perfekta vägen in på arbetsmarknaden. Ett sommarjobb hos oss är ett bra sätt för dig som student att få praktisk erfarenhet om hur det är att jobba i ett globalt företag och ge dig en bra start inför examensarbete, praktikplats eller anställning hos oss.

Läs mer om våra sommarjobb Lediga sommarjobb
Graduate- & traineeprogram

Graduate- & traineeprogram

Är du intresserad av en väg in till en karriär där du får vara med och forma morgondagens transportlösningar? Oavsett om ditt hjärta slår för maskinteknik, ekonomi, IT eller logistik kan vi erbjuda ett brett spektrum av internationella graduate program för nyutexaminerade. Volvokoncernens traineeprogram  är utformade för att tillgodose dina behov och hjälpa dig att lyckas. Välkommen till en värld av spännande möjligheter!

Läs mer om våra graduate program Lediga platser på våra graduate program
Examensarbete - Exjobb, Kandidat, Doktorand

Examensarbete - Exjobb, Kandidat, Doktorand

Volvokoncernen har en lång och framgångsrik tradition av samarbete med universitet och studenter över hela världen kring deras exjobb, kandidatuppsatser och doktorsavhandlingar. Vi skapar möjligheterna för dig att förverkliga dina idéer och utvecklas tillsammans med experter inom ditt område. Detta kan vara ett stort kliv framåt i din karriär.

Läs mer om examensarbete Möjligheter för examensarbete
Arbetare från Volvo Group i en verkstad

Volvosteget

Volvosteget är en yrkesinriktad utbildning inom industriproduktion särskilt inriktad på arbetslösa unga. Målet är att väcka nyfikenhet för industrin och ge unga en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Under ett år får deltagarna lön, teoretiska kunskaper och praktik! Vi vill ge fler unga en utbildning som gör att de får rätt kompetens och erfarenhet för att kunna arbeta inom produktion, antingen inom eller utanför Volvokoncernen.

Läs mer på volvosteget.se
Två medarbetare från Volvo Group framför en grön Volvo Penta motor

Tekniksprånget

Tekniksprånget är en banbrytande satsning där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen samarbetar för att stärka landets framtida kompetensförsörjning. Tack vare Tekniksprånget kan ungdomar som gått ut gymnasiet få fyra månaders betald praktik hos några av Sveriges mest intressanta arbetsgivare. Praktikprogrammet är öppet för avgångselever under 21 år som är behöriga att söka en ingenjörsutbildning.

Läs mer på teknikspranget.se

Kom och möt oss

Möt Volvokoncernen på ett evenemang nära dig och utforska våra karriärmöjligheter.

Taraneh Vosough started a career at Volvo Group

Vad sporrar en student att göra sitt yttersta och vara engagerad?

Ta del av Taraneh Vosough berättelse, som startade sin karriär på Volvo som en nybliven ingenjör.

Volvo Group is one of millennials' ideal employer

Millenniegenerationens ideala arbetsgivare

Vi frågade några av våra passionerade unga talanger om deras perspektiv på hur den ideala arbetsgivaren ser ut. Med dessa insikter fortsätter vi vår resa mot att bli den främsta arbetsgivaren inom vår industri.

Volvo Group innovation contest

Vad studenter tycker och tänker om Volvo

Genom vinsten i en innovationstävling, fick studenterna lära känna Volvokoncernen. Här är deras reflektioner efter deras upplevelse hos Volvo.

Medarbetare från Volvo Group Sverige pratar om Volvo Group Academic Partner Program på ett universitet med studenter

VÅRA UTVALDA PARTNERS FÖR FORSKNING OCH KOMPETENSUTVECKLING

Volvokoncernens akademiska partnerprogram

Läs mer