För dig på gymnasiet

Redo för den ljusnande framtid

För dig på gymnasiet

Har du precis gått ut gymnasiet eller är du på väg att göra det? Då är det dags att titta på vad Volvokoncernen kan erbjuda dig. Hos oss finns många olika möjligheter att skaffa bra erfarenheter och kontakter inför framtiden.

Här kan du läsa mer om:

Vill du bli en av 1000 som får sommarjobb hos oss?

Sommarjobb i Sverige

Är du nyfiken på Volvokoncernen? Nu har du chansen att genom våra sommarjobb få en inblick i hur det är att arbeta här! Ett sommarjobb inom Volvokoncernen ger dig även bra meriter om du senare vill söka examensarbete, praktikplats eller anställning hos oss. Ett sommarjobb kan vara början på en spännande karriär!

Hur söker jag sommarjobb?

Nu är ansökan till sommarjobb stängd och vi tar  inte emot fler ansökningar. Om du är intresserad av sommarjobb får du gärna söka nästa år! Håll utkik efter våra annonser i början av  Februari 2020.

Om du har sökt sommarjobb hos Volvokoncernen 2019 så tackar vi så mycket för din ansökan, vad roligt att du vill sommarjobba hos oss! Alla kommer att få svar på sin ansökan senast i maj.

Har du frågor?

Undrar du hur det är att arbeta här eller har du funderingar kring sommarjobb? Hör då gärna av dig till oss genom vårt kontaktformulär.

Arbetare från Volvo Group i en verkstad

Volvosteget

Volvosteget är en yrkesinriktad utbildning inom industriproduktion särskilt inriktad på arbetslösa unga. Målet är att väcka nyfikenhet för industrin och ge unga en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Under ett år får deltagarna lön, teoretiska kunskaper och praktik!

Vi vill ge fler unga en utbildning som gör att de får rätt kompetens och erfarenhet för att kunna arbeta inom produktion, antingen inom eller utanför Volvokoncernen.

Läs mer på volvosteget.se
Två medarbetare från Volvo Group framför en grön Volvo Penta motor

Tekniksprånget

Tekniksprånget är en banbrytande satsning där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen samarbetar för att stärka landets framtida kompetensförsörjning.

Tack vare Tekniksprånget kan ungdomar som gått ut gymnasiet få fyra månaders betald praktik hos några av Sveriges mest intressanta arbetsgivare. Praktikprogrammet är öppet för avgångselever under 21 år som är behöriga att söka en ingenjörsutbildning.

Läs mer på teknikspranget.se

Starta din karriär med vårt rekryteringsverktyg

Erbjudanden för studenter

Det finns många möjligheter inom Volvokoncernen för dig som studerar. Möjligheter att göra ditt ex-jobb, skriva en avhandling, eller till och med hitta ett sommarvikariat.

Missa inga studentnyheter eller evenemang

Genom våra sociala media-kanaler kan du få kontakt med oss, läsa senaste nytt och hålla dig uppdaterad om kommande evenemang för studenter. Visa hur mycket du gillar Volvo och se till att du har koll på det senaste inom transportlösningar genom att följa oss på Facebook, Youtube och Instagram.

Facebook logo

Facebook

Ta kontakt med andra som gillar Volvo, få tips om kommande evenemang och kommentera den senaste informationen från Volvokoncernen.

Volvokoncernen på Facebook
Instagram logo

Instagram

Här delar vi med oss av vår passion för vårt arbete och våra produkter.

Volvokoncernen Sverige på Instagram
Youtube logo

Youtube

Se de senaste filmerna med information, seminarier, produktlanseringar och intervjuer. 

Volvokoncernen på Youtube

Vad händer i Volvokoncernen för dig som är student?