För dig på gymnasiet

Redo för den ljusnande framtid

För dig på gymnasiet

Har du precis gått ut gymnasiet eller är du på väg att göra det? Då är det dags att titta på vad Volvokoncernen kan erbjuda dig. Hos oss finns många olika möjligheter att skaffa bra erfarenheter och kontakter inför framtiden.

Här kan du läsa mer om:

Vill du bli en av 1000 som får sommarjobb hos oss?

Sommarjobb i Sverige

Studerar du på gymnasiet eller universitet? Letar du efter ett företag där du kan bygga din karriär samtidigt som du studerar? Ett sommarjobb hos Volvo 2020 kan vara en perfekt väg in på arbetsmarknaden och ge dig bra start inför examensarbete, praktikplats eller anställning hos oss.

Det är ett bra sätt för dig som student att få praktisk erfarenhet om hur det är att jobba för ett globalt bolag med verksamheter i över 100 länder. Det innebär även en möjlighet för dig att testa dina kunskaper inom ett stort antal olika områden, bygga ditt nätverk och utforska dina ambitioner inför framtiden.

Hur söker jag sommarjobb?

Ansökningsperioden för våra sommarjobb 2020 är öppen mellan den 31 januari och 2 mars. Under denna tid är du välkommen att skicka in din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via annonserna som nås via nedan länk. Ta chansen att få en inblick i hur det är att arbeta i vår verksamhet genom att sommarjobba hos oss!

Har du frågor?

Undrar du hur det är att arbeta här eller har du funderingar kring sommarjobb? Hör då gärna av dig till oss.

Arbetare från Volvo Group i en verkstad

Volvosteget

Volvosteget är en yrkesinriktad utbildning inom industriproduktion särskilt inriktad på arbetslösa unga. Målet är att väcka nyfikenhet för industrin och ge unga en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Under ett år får deltagarna lön, teoretiska kunskaper och praktik!

Vi vill ge fler unga en utbildning som gör att de får rätt kompetens och erfarenhet för att kunna arbeta inom produktion, antingen inom eller utanför Volvokoncernen.

Läs mer på volvosteget.se
Två medarbetare från Volvo Group framför en grön Volvo Penta motor

Tekniksprånget

Tekniksprånget är en banbrytande satsning där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen samarbetar för att stärka landets framtida kompetensförsörjning.

Tack vare Tekniksprånget kan ungdomar som gått ut gymnasiet få fyra månaders betald praktik hos några av Sveriges mest intressanta arbetsgivare. Praktikprogrammet är öppet för avgångselever under 21 år som är behöriga att söka en ingenjörsutbildning.

Läs mer på teknikspranget.se

Starta din karriär med vårt rekryteringsverktyg

Erbjudanden för studenter

Det finns många möjligheter inom Volvokoncernen för dig som studerar. Möjligheter att göra ditt ex-jobb, skriva en avhandling, eller till och med hitta ett sommarvikariat.

Missa inga studentnyheter eller evenemang

Genom våra sociala media-kanaler kan du få kontakt med oss, läsa senaste nytt och hålla dig uppdaterad om kommande evenemang för studenter. Visa hur mycket du gillar Volvo och se till att du har koll på det senaste inom transportlösningar genom att följa oss på Facebook, Youtube och Instagram.

Facebook logo

Facebook

Ta kontakt med andra som gillar Volvo, få tips om kommande evenemang och kommentera den senaste informationen från Volvokoncernen.

Volvokoncernen på Facebook
Instagram logo

Instagram

Här delar vi med oss av vår passion för vårt arbete och våra produkter.

Volvokoncernen Sverige på Instagram
Youtube logo

Youtube

Se de senaste filmerna med information, seminarier, produktlanseringar och intervjuer. 

Volvokoncernen på Youtube

Vad händer i Volvokoncernen för dig som är student?

Möt Johann Nishant, IT Architect

Johann är en hängiven vetenskaps-, teknik och fordonsfantast och något av en nörd. Som IT Architect på Volvo Group Connected ...

Ingenjörerna tar steget ut i klassrummet

Nyligen var det introduktion för den nya omgången av Skolsteget, ett unikt utbildningsprojekt, startat av Volvokoncernen, för att locka fler ungdomar att utbilda sig inom de tekniska yrkena....