För dig på universitet

Ta dina högre studier ett steg närmare arbetslivet

För dig på universitet

Vi samarbetar med högskolor, universitet och andra utbildningsorganisationer för att hitta unga människor som vi tror kan utveckla sina talanger och få utlopp för sin kreativitet hos oss.

Nedan kan du läsa mer om:

Examensarbete Sommarjobb Praktik Traineeprogram

Fyra personer med vita hjälmar i verkstadsmiljö

Examensarbete

Skriv din uppsats eller avhandling hos oss inom Volvokoncernen, så får du inblick i ett ledande innovationsföretag och kan samtidigt knyta kontakter som är värdefulla för din fortsatta karriär. Vi får också en chans att lära känna och arbeta tillsammans med dig.

Du ansöker genom vårt rekryteringsverktyg där du hittar alla annonser över tillgängliga examensjobb. Alla ansökningar måste hanteras genom annons eftersom vi inte har någon möjlighet att behandla spontanansökningar.

Uppsatsprogram

ACCELERATE

Vi startar nu ACCELERATE, ett nytt uppsatsprogram inom Volvokoncernen i Sverige. Programmet erbjuder fantastiska möjligheter att skapa relationer för din framtida karriär. ​

Du kommer att vara med och bygga morgondagens innovativa transportlösningar tillsammans med ett engagerat team av medarbetare. Under programmet kommer du att få möjlighet att kombinera teori med praktik och inte minst nätverka. Programmet vänder sig till dig som ska skriva uppsats kommande år. Vi erbjuder deltagare i programmet att skriva kandidat eller masteruppsats och växa tillsammans med oss genom produktkunskap och personlig utveckling.​

Get ready to accelerate with us!

Ryggtavla på person med texten Världens bästa jobb

Sommarjobb i Sverige

Studerar du på gymnasiet eller universitet? Letar du efter ett företag där du kan bygga din karriär samtidigt som du studerar? Ett sommarjobb hos Volvo 2020 kan vara en perfekt väg in på arbetsmarknaden och ge dig bra start inför examensarbete, praktikplats eller anställning hos oss.

Det är ett bra sätt för dig som student att få praktisk erfarenhet om hur det är att jobba för ett globalt bolag med verksamheter i över 100 länder. Det innebär även en möjlighet för dig att testa dina kunskaper inom ett stort antal olika områden, bygga ditt nätverk och utforska dina ambitioner inför framtiden.

Hur söker jag sommarjobb?

Ansökningsperioden för våra sommarjobb 2020 är öppen mellan den 31 januari och 2 mars. Under denna tid är du välkommen att skicka in din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via annonserna som nås via nedan länk. Ta chansen att få en inblick i hur det är att arbeta i vår verksamhet genom att sommarjobba hos oss!

Har du frågor?

Undrar du hur det är att arbeta här eller har du funderingar kring sommarjobb? Hör då gärna av dig till oss.

Ung kille med hörlurar i öronen tittar ur bild

Praktik

Missa inte chansen till en praktikplats hos oss – det kan bli ett första steg på en karriär inom Volvokoncernen. Vi samarbetar med ett antal olika skolor och erbjuder praktik under studierna. Syftet är att ge dig som student en möjlighet att komplettera din utbildning med relevant arbetslivserfarenhet och tillfälle att utveckla färdigheter inom specifika kunskapsområden – samtidigt som du får en chans att på nära håll utforska olika karriärmöjligheter.

Besök vårt rekryteringsverktyg för att hitta alla tillgängliga praktiktjänster. Vi har tyvärr inte möjlighet att hantera spontana ansökningar.

Sju stycken studenter från Volvos Graduate Traineeprogram som tar en selfie

Traineeprogram

Att starta din framtida karriär på ett världsledande globalt företag med en så bred och viktig verksamhet som den inom Volvokoncernen, ger dig bästa tänkbara utgångsläge.

På köpet får du mer än 100 000 vänner och kollegor i mer än 190 länder. Kunniga och engagerade medarbetare som arbetar tillsammans för att erbjuda samhällen runt om i världen ännu effektivare och säkrare transportlösningar.

Läs mer om våra traineeprogram

Missa inga studentnyheter eller evenemang

Genom våra sociala media-kanaler kan du få kontakt med oss, läsa senaste nytt och hålla dig uppdaterad om kommande evenemang för studenter. Visa hur mycket du gillar Volvo och se till att du har koll på det senaste inom transportlösningar genom att följa oss på Facebook, Youtube och Instagram.

Facebook logo

Facebook

Ta kontakt med andra som gillar Volvo, få tips om kommande evenemang och kommentera den senaste informationen från Volvokoncernen.

Volvokoncernen på Facebook
Instagram logo

Instagram

Här delar vi med oss av vår passion för vårt arbete och våra produkter.

Volvokoncernen Sverige på Instagram
Youtube logo

Youtube

Se de senaste filmerna med information, seminarier, produktlanseringar och intervjuer. 

Volvokoncernen på Youtube

Starta din karriär med vårt rekryteringsverktyg

Erbjudanden för studenter

Det finns många möjligheter inom Volvokoncernen för dig som studerar. Möjligheter att göra ditt ex-jobb, skriva en avhandling, eller till och med hitta ett sommarvikariat.