För dig på universitet

Ta dina högre studier ett steg närmare arbetslivet

För dig på universitet

Vi samarbetar med högskolor, universitet och andra utbildningsorganisationer för att hitta unga människor som vi tror kan utveckla sina talanger och få utlopp för sin kreativitet hos oss.

Nedan kan du läsa mer om:

Examensarbete Sommarjobb Praktik Traineeprogram Internationell praktik

Fyra personer med vita hjälmar i verkstadsmiljö

Examensarbete

Skriv din uppsats eller avhandling hos oss inom Volvokoncernen, så får du inblick i ett ledande innovationsföretag och kan samtidigt knyta kontakter som är värdefulla för din fortsatta karriär. Vi får också en chans att lära känna och arbeta tillsammans med dig.

Du ansöker genom vårt rekryteringsverktyg där du hittar alla annonser över tillgängliga examensjobb. Alla ansökningar måste hanteras genom annons eftersom vi inte har någon möjlighet att behandla spontanansökningar.

Ryggtavla på person med texten Världens bästa jobb

Sommarjobb

Är du nyfiken på Volvokoncernen? Nu har du chansen att få en inblick i hur det är att jobba hos oss genom våra sommarjobb! Ett sommarjobb inom Volvokoncernen ger dig även bra meriter om du senare vill söka examensarbete, praktikplats eller anställning hos oss. Oavsett vad du läser för utbildning i dagsläget finns det alla möjliga typer av sommarjobb som kan passa just dig. Vi ser våra sommarjobbare som våra framtida talanger och för rätt person kan det vara början på en spännande karriär!

Jag vill söka sommarjobb, vad skall jag tänka på?

Sök redan idag, sista ansökningsdag för sommarjobb är den 4 mars. Urval och tillsättning sker löpande. Du kan söka om du studerar på gymnasiet eller högskola / universitet / yrkeshögskola samt planerar läsa vidare hösten 2018. Specificera i din ansökan vilken utbildning som du läser eller planerar att söka till inför hösten. Minimiålder för att få sommarjobb inom Volvokoncernen är 16 år, vid sommarjobbets början. Sommarjobb kan vara arbete inom bl.a. produktion, produktutveckling, lager, logistik, underhåll, administration, HR, kvalitet, inköp, IT och finans. Ange gärna i ditt personliga brev om något område intresserar dig extra mycket.

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor?

Undrar du hur det är att arbeta här eller har du funderingar kring sommarjobb? Hör då gärna av dig till oss genom vårt kontaktformulär.

Ung kille med hörlurar i öronen tittar ur bild

Praktik

Missa inte chansen till en praktikplats hos oss – det kan bli ett första steg på en karriär inom Volvokoncernen. Vi samarbetar med ett antal olika skolor och erbjuder praktik under studierna. Syftet är att ge dig som student en möjlighet att komplettera din utbildning med relevant arbetslivserfarenhet och tillfälle att utveckla färdigheter inom specifika kunskapsområden – samtidigt som du får en chans att på nära håll utforska olika karriärmöjligheter.

Besök vårt rekryteringsverktyg för att hitta alla tillgängliga praktiktjänster. Vi har tyvärr inte möjlighet att hantera spontana ansökningar.

Internationell praktik – International Internship Program

Internationell praktik

International Internship Program

Tillsammans med våra utvalda universitet erbjuder vi internationella praktikplatser till universitetsstudenter. De som beviljas plats i programmet får en unik möjlighet att skaffa sig erfarenheter under två till sex månader. Uppgifterna är skräddarsydda för studenterna på de utvalda universiteten och de arbetar i verksamheten med relevanta och givande uppgifter.

International Internship Program på vår globala sida
Traineeprogram – International Graduate Program

Traineeprogram

International Graduate Program

Att starta din framtida karriär på ett världsledande globalt företag med en så bred och viktig verksamhet som den inom Volvokoncernen, ger dig bästa tänkbara utgångsläge.

På köpet får du mer än 100 000 vänner och kollegor i mer än 190 länder. Kunniga och engagerade medarbetare som arbetar tillsammans för att erbjuda samhällen runt om i världen ännu effektivare och säkrare transportlösningar.

International Graduate Programme på vår globala webbsida

Missa inga studentnyheter eller evenemang

Genom våra sociala media-kanaler kan du få kontakt med oss, läsa senaste nytt och hålla dig uppdaterad om kommande evenemang för studenter. Visa hur mycket du gillar Volvo och se till att du har koll på det senaste inom transportlösningar genom att följa oss på Facebook, Youtube och Instagram.

Facebook logo

Facebook

Ta kontakt med andra som gillar Volvo, få tips om kommande evenemang och kommentera den senaste informationen från Volvokoncernen.

Volvokoncernen på Facebook
Instagram logo

Instagram

Här delar vi med oss av vår passion för vårt arbete och våra produkter.

Volvokoncernen Sverige på Instagram
Youtube logo

Youtube

Se de senaste filmerna med information, seminarier, produktlanseringar och intervjuer. 

Volvokoncernen på Youtube

Starta din karriär med vårt rekryteringsverktyg

Erbjudanden för studenter

Det finns många möjligheter inom Volvokoncernen för dig som studerar. Möjligheter att göra ditt ex-jobb, skriva en avhandling, eller till och med hitta ett sommarvikariat.