Sommarjobb hos Volvokoncernen

Sommarjobb hos Volvokoncernen

Studerar du på gymnasiet eller universitet? Letar du efter ett företag där du kan bygga din karriär samtidigt som du studerar? Ett sommarjobb hos Volvo kan vara en perfekt väg in på arbetsmarknaden och ge dig bra start inför examensarbete, praktikplats eller anställning hos oss. ​Det är ett bra sätt för dig som student att få praktisk erfarenhet om hur det är att jobba för ett globalt bolag med verksamheter i över 100 länder. Det innebär även en möjlighet för dig att testa dina kunskaper inom ett stort antal olika områden, bygga ditt nätverk och utforska dina ambitioner inför framtiden. ​

Jag vill söka sommarjobb, vad skall jag tänka på?
För sommarjobb hos Volvo 2021, håll utkik efter mer information på vår hemsida i början av 2021.

Om du har sökt sommarjobb hos Volvokoncernen 2020, så tackar vi för din ansökan, vi är glada över att du vill sommarjobba hos oss.

Sommarjobb och andra möjligheter

Vill du veta mer om våra sommarjobb och alternativ för studenter? Utforska våra lediga sommarjobb och andra möjligheter för dig som studerar på gymnasiet eller universitet.

Berättelser från sommarjobbare

Maria Zetterberg sökte ett sommarjobb hos Volvokoncernen

“Det är fantastiskt att ha ett jobb där du får lära dig nya saker”

Maria Zetterberg sökte ett sommarjobb hos Volvokoncernen - och fick en internationell erfarenhet. “Jag kunde prata i telefon med någon från Nigeria ena timmen, och få ett samtal från Vitryssland i nästa,” berättar Maria.

Läs mer om Marias internationella upplevelse
Fredrik Eriksson, som studerar ingenjörsprogrammet med inriktning produktdesign

“Arbetskulturen är fantastisk - alla är hjälpsamma och får en att känna sig välkommen”

Fredrik Eriksson, som studerar ingenjörsprogrammet med inriktning produktdesign, fick viktig livserfarenhet under sina sex sommarveckor inom Volvokoncernen. Sommarjobbet gav Fredrik en viktig koppling mellan teori och praktik.

Läs mer om Fredriks arbetslivserfarenhet
Khalid Pirgul, summer worker at Volvo Group

“Nu har jag en mycket tydligare bild av vad jag vill göra i framtiden”

Sommarjobbet inom Volvokoncernen var perfekt för Khalid Pirgul. Khalid kunde få fullt utlopp för sin passion för ny teknik – och samtidigt utöka sitt nätverk.

Läs mer om Khalids erfarenhet som sommarjobbare
Linn Nilsson, summer worker at Volvo Group.

“Möjligheterna jag fick var överraskande och superspännande”

Linn Nilsson går en en teknisk kandidatutbildning med inriktning finans. Hennes sommarjobb inom Volvokoncernen gav henne en livsomvälvande insikt: “Det fick mig att inse att jag vill arbeta inom det tekniska området i framtiden”.

Läs mer om Linns insikt

Sommarjobb för studenter - Vad du kan förvänta dig

Hos Volvokoncernen kommer du arbeta med kollegor som skapar transport- och infrastrukturlösningar och formar framtiden. Du kommer att arbeta med innovationer inom områden som automation, elektromobilitet och uppkopplad teknik och få chansen att göra verklig skillnad i världen.

Ett sommarjobb öppnar dörren till vår spännande värld och kan ge dig chansen att bidra till paradigmskiftet som sker inom transportsektorn. Våra erfarna handledare hjälper dig ombord och ger dig verktygen du behöver för att kunna rivstarta din karriär. Många av våra tidigare sommarjobbare vittnar glatt om deras upplevelser hos Volvokoncernen - och ännu viktigare, hur deras karriär utvecklades efteråt.

Våra sommarjobbsplatser kan också vara ett bra alternativ för dig som söker en bättre insikt i vår industri. Vi är engagerade i att introducera nya talanger, och att berätta om de spännande saker vi arbetar med. Vi hoppas att du känner samma engagemang.

Något vi ofta får höra är att våra arbetsplatser är väldigt öppna och att det alltid finns någon som kan tillhandahålla ett svar på varje fråga. Vi uppmuntrar frågor då det hjälper oss reflektera över hur vi gör saker och ting.

Våra behov skiljer sig åt från år till år, men varje år finns det ett stort antal möjligheter för sommarjobbare. Se till att få ut det mesta av ditt sommarjobb med oss!

Läs mer om andra möjligheter för studenter

Examensarbete

Examensarbete

Volvokoncernen har en lång och framgångsrik tradition av samarbete med universitet och studenter över hela världen kring examensarbeten. Vi skapar möjligheterna för dig att förverkliga dina idéer och utvecklas tillsammans med experter inom ditt område. Detta kan vara ett stort kliv framåt i din karriär.

Läs mer om våra möjligheter för examensarbeten
Graduate program

Graduate program

Är du intresserad av en väg in till en karriär där du får vara med och forma morgondagens transport- och infrastrukturlösningar? Oavsett om ditt hjärta slår för maskinteknik, ekonomi, IT eller logistik kan vi erbjuda ett brett spektrum av internationella program för nyutexaminerade. De är utformade för att tillgodose dina behov och hjälpa dig att lyckas. Välkommen till en värld av spännande möjligheter!

Läs mer om våra graduate program