Exjobb, kandidatuppsatser och doktorsavhandlingar hos Volvokoncernen

Volvokoncernen har en lång och framgångsrik tradition av samarbete med universitet och studenter över hela världen kring examensarbeten. Vi skapar möjligheterna för dig att förverkliga dina idéer och utvecklas tillsammans med experter inom ditt område. Ett examensarbete hos oss kan innebära ett stort kliv framåt i din karriär och vara starten på en långsiktig relation med oss.

Vi har stor erfarenhet av att handleda studenter som skriver sitt examensarbete, oavsett om det handlar om en kandidatuppsats, ett exjobb eller en doktorsavhandling. 

Ett examensarbete hos Volvokoncernen innebär ofta möjlighet att arbeta på plats med oss. Det ger oss inte enbart en bättre förståelse för dina kunskaper, du kommer även att lära känna oss mycket bättre. Vi är övertygade om att ett starkt samarbete leder till ett bättre examensarbete för båda parter.

Varje år samarbetar vi med ett stort antal studenter världen över med deras examensarbeten. Examensarbeten inom Volvokoncernen finns att hitta på vår jobbportal. Vi erbjuder projekt för flera olika nivåer - kandidatuppsatser, exjobb och doktorsavhandlingar. 

Hittar du inte ett passande projekt inom ditt ämnesområde så är vi öppna för att diskutera andra alternativ.

Läs om ansökningsprocessen för våra Volvo-exjobb, kandidatuppsatser och doktorsavhandlingar.

ERFARENHETER AV EXAMENSARBETE HOS OSS

Andreas Karlsson, deltagare i Volvokoncernens examensprogram

“En fantastisk chans att applicera teori i en praktisk kontext”

Andreas Karlsson deltog i ett examensprogram hos Volvokoncernen från januari till juni 2019. “Att gå med i programmet var en fantastisk upplevelse, du borde testa det,” säger han.

Läs Andreas berättelse
Johanna Herstedt och Daniel Gustafsson, exjobbare på Volvokoncernen

“Att ha stödet av ett stort företag öppnar många dörrar”

När de två ekonomistudenterna Johanna Herstedt och Daniel Gustafsson påbörjade sitt examensarbete hos Volvokoncernen tog de sig an uppgiften som om de vore på jobbet. “Vi kände oss uppskattade. Redan från start så var vi en del av någonting - vi kände oss aldrig som främlingar hos Volvokoncernen”, säger Daniel.

Läs Johanna och Daniels berättelse
Ta nästa steg och accelerera med oss

Ta nästa steg och accelerera med oss!

ACCELERATE - Volvo-exjobb och kandidatuppsatser

ACCELERATE är ett uppsatsprogram inom Volvokoncernen. Det är ett utmärkt sätt att nätverka, bygga din framtida karriär och samtidigt växa tillsammans med oss.

Vi erbjuder dig möjligheten att skriva ditt Volvo-exjobb eller kandidatuppsats genom ACCELERATE. Inom programmet får du vara delaktig i att bygga morgondagens innovativa transport- och infrastrukturlösningar och sätta dina teoretiska kunskaper på prov i en praktisk kontext. Under projektets gång får du även få chansen att vara delaktig i olika produkttester och utvecklingsarbeten. Du får samtidigt nätverka och bygga värdefulla relationer med andra studenter vid gemensamma evenemang, samt få chansen att presentera ditt Volvo-exjobb eller din kandidatuppsats för seniora beslutsfattare hos Volvokoncernen.

Med anledning av den allmänna osäkerheten i samhället till följd av covid-19 har vi, i likhet med många andra organisationer, anpassat oss till det rådande läge som vi befinner oss i. Affär och processer har anpassats för att skydda våra medarbetare och vår verksamhet. Som en följd av detta har rekryteringsprocessen och intagningen för ACCELERATE 2020 pausats. Tills världen är tillbaka på banan hoppas vi att du vill fortsätta hålla kontakt med oss och att du håller ögonen öppna efter nyheter om ACCELEATE och våra andra möjligheter för studenter!

Fördelar med att skriva en Volvo master thesis

Volvokoncernen arbetar med att utveckla framtidens hållbara transport- och infrastrukturlösningar.

Vi omvandlar morgondagens städer genom vårt arbete inom Automation, Uppkopplad teknik och Elektromobilitet. Vi är i dagsläget 11 500 anställda inom vår forsknings- och utvecklingsverksamhet. Genom att göra ditt avhandlingsprojekt hos oss blir du en del av vår spännande färd mot framtiden.

Vi på Volvokoncernen har lång erfarenhet av att samarbeta med studenter världen över. I Sverige skrivs det cirka 200 avhandlingar varje år inom Volvokoncernen. Många av oss har gjort våra egna examensarbeten här på Volvokoncernen. Vi förstår utmaningarna du ställs inför och finns här om du har några frågor.

Vare sig du ska göra ett Volvo-exjobb, en kandidatuppsats, eller en doktorsavhandling, så är vi övertygade om att vår strävan att röra oss framåt, att ständigt arbeta tillsammans för att bli bättre och prestera bättre kommer att tilltala dig och få dig att vilja skriva ditt examensarbete hos oss.

Läs mer om våra andra möjligheter för studenter

Sommarjobb

Sommarjobb

Ett sommarjobb hos oss kan vara den perfekta vägen in på arbetsmarknaden. Det är ett bra sätt för dig som student att få praktisk erfarenhet om hur det är att jobba i ett globalt företag och ge dig bra start inför examensarbete, praktikplats eller anställning hos oss.

Läs mer om våra sommarjobb
Volvo Group graduate programs

Graduate program

Är du intresserad av en väg in till en karriär där du får vara med och forma morgondagens transport- och infrastrukturlösningar? Oavsett om ditt hjärta slår för maskinteknik, ekonomi, IT eller logistik kan vi erbjuda ett brett spektrum av internationella program för nyutexaminerade. De är utformade för att tillgodose dina behov och hjälpa dig att lyckas. Välkommen till en värld av spännande möjligheter!

Läs mer om våra examensprogram