Oändliga möjligheter

1 000 000 uppkopplade kundenheter

Volvokoncernen är ledande inom uppkopplad teknik. Uppkopplad teknik öppnar för nya tjänster och lösningar inom säkerhet, hållbarhet och effektivitet.

Vad är uppkopplad teknik?

Uppkopplad teknik handlar om enheter och nya, förbättrade tjänster och funktioner som kopplas samman i molnbaserade lösningar. För Volvokoncernen innebär uppkopplad teknik möjligheter att skapa ännu bättre transportlösningar, både idag och i framtiden.

Vilka är fördelarna med uppkopplad teknik?

Vi skapar förutsättningar för våra kunder genom att förse dem med information och kunskap. En lastbil som väljer det mest energieffektiva sättet att köra upp för en backe med hjälp av data från andra lastbilar eller fordon som varnar varandra för potentiella faror på vägen är två konkreta exempel på hur uppkopplad teknik kan användas. Uppkopplad teknik kommer i framtiden att vara förutsättningen för självkörande fordon och ett stöd för effektiva lösningar inom elektromobilitet.

Nyheter om uppkopplad teknik

Uppkopplad teknik och säkerhet

Säkerhet

Inget är så viktigt som säkerhet. I takt med att tekniken utvecklas strävar Volvokoncernen alltid efter att hitta nya säkerhetslösningar. Med uppkopplad teknik är möjligheterna oändliga.

Läs mer om säkerhet
Hållbarhet och uppkopplad teknik

Hållbarhet

Uppkopplade tjänster effektiviserar transportsektorn och minskar kundernas bränsleförbrukning. Uppkopplad teknik bidrar med kunskap som ligger till grund för mer energieffektiva lösningar framöver.

Läs mer om hållbarhet
Effektivitet och uppkopplad teknik

Effektivitet

Effektivitet är avgörande. Idag kan uppkopplade fordon optimera tidsåtgången för olika uppdrag tack vare prediktivt underhåll. Mer data och förbättringar inom dataanalys leder till en högre produktivitet i framtiden.

Läs mer om effektivitet

Följ oss runt om i världen

Mack Trucks North America
Volvo Bussar
Volvo CE
Volvo Lastvagnar
Volvo CE
Volvo Bussar
Volvo CE
Volvo Lastvagnar
Volvo Bussar
UD Trucks
Renault Trucks

Läs mer om vårt arbete med innovation

Volvo Automation

Automatisering

Vi är övertygade om att automatisering kommer att omdefiniera de kommersiella transportlösningar som de flesta av oss är beroende av varje dag.

Automatisering
Volvo Elektromobilitet

Elektromobilitet

Elektromobilitet förändrar fordonsbranschen och kommer inom en nära framtid också att förändra vårt sätt att planera städer och infrastruktur.

Elektromobilitet
Innovation – uppkopplad teknik

Uppkopplad teknik

Volvokoncernen har branschens bredaste kundutbud när det gäller lösningar för uppkopplad teknik för lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner.

Uppkopplad teknik
Börja arbeta hos oss

En global karriär inom utveckling av framtidens teknik

Börja arbeta hos oss

Hitta ditt drömjobb