Stadsväg

Hjälp oss att utveckla framtidens transporter

Innovationslabb

Vi befinner oss i början på ett paradigmskifte för transportsektorn som kommer att omforma de städer och samhällen vi lever i. Vi ser tre starka trender: Automatiserad körning, elektromobilitet och uppkopplade teknik. Vart och ett av dessa teknikområden har potential att påverka varors och människors mobilitet och tillsammans kommer de att förändra transportsektorn radikalt.

Vi behöver fler och fler kompetenser, och framtidens transportlösningar kräver en högre grad av samarbete med aktörer både inom och utanför den traditionella fordonsindustrin. För att hantera den snabba utvecklingen behöver vi också en stark entreprenörskultur.

Därför har Volvokoncernen påbörjat nya sätt att arbeta med bland annat nya samarbeten och olika innovationslaboratorier.

Vi uppmuntrar dig som vill utveckla framtidens transporter tillsammans med oss att utforska våra olika initiativ och kontakta oss inom det område du tycker är lämpligast för din idé.

Våra initiativ

Café på CampX av Volvo Group

CampX by Volvo Group

CampX by Volvo Group är vår globala innovationsarena för teknik- och verksamhetsutveckling, med tonvikt på automatisering, elektromobilitet och uppkopplad teknik. Den första CampX-sajten har invigts i Göteborg. Här jobbar Volvokoncernens experter tillsammans med externa partners i sann entreprenörsanda för att utveckla framtidens transportlösningar.

CampX by Volvo Group
Volvo Supertruck kör på en bro i solnedgången

iLabX av Volvo Financial Services

iLabX av Volvo Financial Services är ett tio veckor långt program som drivs tillsammans med L Marks, en specialist inom företagsinnovation. I programmet får utvalda startup-företag möjlighet att utveckla och testa sina idéer och sin teknik med stöd av Volvo Financial Services ledande experter inom kommersiella transportlösningar och finansiering.

iLabX av Volvo Financial Services

Våra initiativ

Unga människor från Volvokoncernens organisation Connected Solutions i en diskussion

Connected Solutions Innovation Lab

Uppkopplad teknik, programvaruutveckling och utformning av tjänster är fokusområden för Volvokoncernens organisation Connected Solutions. Med hjälp av insamlade telematikdata som en guldgruva för kunskap samarbetar Connected Solutions med Volvokoncernens affärsområden för att planera och utforma morgondagens tjänster. Tillsammans med slutanvändarna arbetar teamen i effektiva Design Sprints, med hjälp av snabba metoder för prototyper och tänkande.

Connected Solutions Innovation Lab
Människor som arbetar på MobilityXlab-kontoret på Lindholmen

MobilityXlab

MobilityXlab är ett strategiskt samarbete med sex globala aktörer; Volvokoncernen, Volvo Cars, Ericsson, Zenuity, Veoneer och CEVT. MobilityXlab erbjuder företag med innovativa idéer möjlighet att utvecklas tillsammans med minst två av företagen.

MobilityXlab