Samarbete och medskapande

CampX by Volvo Group

CampX by Volvo Group är vår globala innovationsarena för teknik och affärsutveckling. Till CampX bjuder vi in samarbetspartner som kunder, start-up-företag, leverantörer, den akademiska världen och myndigheter, som tillsammans med experter från Volvokoncernen är med och utvecklar framtidens transportlösningar.

I ett tekniklandskap och en global ekonomi som ändrar sig snabbt är samarbete och mångfald avgörande för att möjliggöra snabb utveckling och lösa samhällsutmaningar. Automation, elektromobilitet och uppkopplad teknik skapar nya möjligheter – fordons- och transportsektorerna är inget undantag.

Volvokoncernen har en lång historia av innovation för kunder och samhälle. Tillsammans kan vi utnyttja den potential som finns och få fram hållbara och effektiva transportlösningar till marknaden.

CampX-videor

CampX av Volvo Group logotyp

Detta är Volvokoncernens CampX

Lansering av Volvo Group CampX i Göteborg, 29 mars, 2019

Lansering av CampX i Göteborg

Upptäck

Identifiera vinnande koncept

Genom att sätta oss in i kundernas behov och framväxande trender tar vi vara på möjligheter.

Utveckla

Omvandla koncept till lösningar

På CampX skapar vi lösningar tillsammans med experter och partner.

Starta

Få ut lösningarna på marknaden

Med vår globala räckvidd har vi den kraft som krävs för att omsätta lovande idéer i praktiken.

Läs mer

Volvo Automation

Automatisering

Vi är övertygade om att automatisering kommer att omdefiniera de kommersiella transportlösningar som de flesta av oss är beroende av varje dag.

Automatisering
Vit illustration av en blixt som representerar Elektromobilitet

Elektromobilitet

Elektromobilitet förändrar fordonsbranschen och kommer inom en nära framtid också att förändra vårt sätt att planera städer och infrastruktur.

Elektromobilitet
Vit illustration av wi-fi symbolen som representerar Uppkopplad teknik

Uppkopplad teknik

Volvokoncernen har branschens bredaste kundutbud när det gäller lösningar för uppkopplad teknik för lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner.

Uppkopplad teknik

Innovationsnyheter

Volvo Pentas elektriska drivlina bryter ny mark med framtidens brandbil

Volvo Penta utvecklar en elektrisk drivlina för ledande brandkårstillverkaren Rosenbauers banbrytande brandbil, vilken möjliggör en ny innovativ lösning med nollutsläpp och med signifikant reducerade ljudnivåer. Brandbilen tillhör en plattform ...

Snillrikt om framtidens transporter när unga genier får tänka till

Ett transportfartyg med en fotobioreaktor som omvandlar utsläpp till biobränsle under färd. Det är en av flera spännande lösningar när över 500 ungdomar från hela världen tog sig an Volvokoncernens utmaning om klimatomställning för ...

Volvokoncernen och Daimler Truck AG vill leda utvecklingen av hållbara transporter genom att bilda ett samriskbolag för storskalig produktion av bränsleceller

Volvokoncernen och Daimler Truck AG är två ledande aktörer inom kommersiella fordon som delar visionen om ett hållbart transportsystem och en grön giv (Green deal) för ett klimatneutralt Europa 2050. De har därför skrivit under ett preliminärt ...