Johan Carlsson ny vd för Volvo Technology Transfer

Johan Carlsson, idag chef för Fortos, en enhet inom Volvo IT, har utsetts till ny vd för Volvo Technology Transfer (VTT). Johan Carlsson tillträder tjänsten den 1 juni, i samband med att hans företrädare Anders Brännström går i pension.

Johan Carlsson har varit ansvarig för Fortos sedan mars 2007 och har i sin roll drivit utvecklingen av verksamheten. Dessförinnan arbetade han som Investment Director inom VTT.

”Det känns fantastiskt inspirerande att anta utmaningen som vd för Volvo Technology Transfer”, säger Johan Carlsson. ”Genom VTT har Volvokoncernen en unik utvecklingsplattform för nya affärer och organisationens styrka ligger i kombinationen av djup industrikompetens och riskkapitaltänk. Det ska bli spännande att återigen arbeta med orädda entreprenörer och nyskapande idéer”

Volvo Technology Transfer AB fokuserar på att utveckla och stödja nya affärer av relevans för Volvokoncernen. En del i det arbetet är att investera i företag och projekt som är av tekniskt och kommersiellt intresse. Bolaget ska även stödja utvecklingen av entreprenörskap och innovationer inom Volvo.

2010-04-08

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Pär Aronsson, AB Volvo, tel 031-66 13 73 alt 0706-65 13 73

Ladda ner högupplöst bild >>