Volvo Lastvagnar lanserar ny anläggningslastbil

Volvo Lastvagnar lanserar idag den nya anläggningslastbilen Volvo FMX på den internationella anläggningsmaskinsmässan Bauma i München. Med den nya lastbilen siktar Volvo Lastvagnar på att kraftigt öka marknadsandelarna inom anläggningssegmentet.
Volvo_FMX_142x88.jpg

Volvo FMX bygger på FM-lastbilen, i sig en framgångsrik och välbeprövad anläggningslastbil. Den nya lastbilen kommer att börja säljas på de europeiska marknaderna i september. Därefter följer en internationell lansering under resten av året.

“Idag är Volvo Lastvagnar ledande inom fjärrtransportsegmentet, nu siktar vi på att även inta en ledande position inom anläggningssegmentet”, säger Staffan Jufors, vd för Volvo Lastvagnar.

Volvokoncernen är unik inom fordonsbranschen i och med att den är en ledande tillverkare av både lastbilar och anläggningsmaskiner. Ingen annan tillverkare har den typen av erfarenhet.

“Både Volvo Lastvagnar och Volvo Construction Equipment har en mycket lång erfarenhet av anläggningsbranschen. Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder det mest heltäckande produktutbudet i branschen. Detta tänker vi utnyttja för att växa Volvo Lastvagnars närvaro i anläggningssegmentet. Här ser vi en stor potential ”, säger Staffan Jufors.

2010-04-19

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Tommy Kohle, Volvo Lastvagnar AB, tel. 0706-76 65 17.

FMX launch site >>