Order på 1 000 Volvobussar till Panama City

Volvo Bussar har fått en order på 1 000 busschassier Volvo B7RLE till Panama City. Den låga bränsleförbrukningen och höga tillförlitligheten bidrog till att kunden valde Volvo.
Order for 1,000 Volvo buses to Panama City

Panama City i Panama är en stad med över en miljon invånare. Där pågår nu ett stort arbete med att modernisera stadens transportsystem och de 1 000 Volvobussarna kommer att köras på linjer i alla distrikt i staden.

Kunden är ett konsortium i Panama som heter Transmassivo. Konsortiet leds av den colombianska företagsgruppen Fanalca som äger bussoperatörer i flera latinamerikanska länder och som är en av Volvo Bussars största kunder.

Ordern gäller 1 000 stadsbussar. Chassierna byggs i Borås medan karosserna byggs i Colombia av företaget Superpolo, ett joint venture mellan Marcopolo och Fanalca.

”Den här storordern är ännu ett bevis på den höga kvaliteten på Volvos bussar och förstärker ytterligare vår ledande ställning inom smarta bussbaserade transportsystem, Bus Rapid Transit”, säger Luis Carlos Pimenta, chef för Volvo Bussar i Latinamerika.

Alla bussar blir utrustade med automatiska växellådor, elektroniskt styrda bromsar och luftkonditionering.

“Fanalca har tidigare köpt Volvo B7RLE till olika städer i Latinamerika. Deras erfarenhet av våra fordons låga bränsleförbrukning och höga tillförlitlighet var avgörande för beslutet att beställa Volvobussar också till Panama City”, säger Luis Carlos Pimenta. ”En annan viktig faktor är vårt starka eftermarknadsstöd.”

Produktionen av chassierna i Borås startar den här månaden och beräknas pågå till andra halvåret 2011. De första kompletta bussarna beräknas vara klara för leverans till Panama City i slutet av det här året.

2010-08-16

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com

Ladda ner bild här