Volvo IT levererar en IT-plattform i världsklass till nästa Volvo Ocean Race

Volvo IT har valts till officiell IT-leverantör för nästa Volvo Ocean Race som startar från Alicante i Spanien i oktober nästa år. Volvo IT kommer att leverera en IT-plattform, som skall säkra en effektiv kommunikation under stoppen i de tio städer som segeltävlingen kommer att besöka under den åtta månader långa seglatsen.

Som leverantör till två tidigare Volvo Ocean Race, har Volvo IT bevisat sin kapacitet att bygga en IT-infrastruktur i världsklass som klarar de extrema förhållanden som karaktäriserar Volvo Ocean Race. En stor del av utmaningen ligger i de snäva tidsramar och skiftande miljöer som teamen jobbar med.

“Detta är ett event i världsklass, vilket kräver en sofistikerad IT-lösning och infrastruktur,” säger Knut Frostad, VD för Volvo Ocean Race. “Volvo IT har bevisat sin förmåga att leverera högsta möjliga kvalitet och vi ser fram emot att arbeta ihop med dem på nästa race,” fortsätter han.

Volvo ITs uppdrag är att leverera en IT-plattform som säkrar tillgång till nätverk för Volvo Ocean Race personal, journalister och de deltagande teamen. En kritisk del av Volvo ITs leverans till tävlingen kommer vara att under varje stopp sköta journalisternas media center ur ett IT-perspektiv och möjliggöra överföring av stora mängder data, samt erbjuda praktisk IT support.  Volvo IT kommer också att leverera IT-hårdvara och support till Volvo Ocean Race huvudkvarteret i Alicante, Spanien.

“Vi är stolta över att vi fått förnyat förtroende att leverera IT till Volvo Ocean Race,” säger Magnus Carlander VD för Volvo IT.  “Volvo Ocean Race är ett av världens mest extrema globala sportevent. Detta är en möjlighet för oss att utnyttja vår förmåga att leverera IT-lösningar under extrema förhållanden och använda den passion och anda som finns bland våra engagerade team med medarbetare runt om i världen.”

2010-12-10

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Jan Strandhede, Pressansvarig Volvo IT, telefon 031-3233715, Jan.Strandhede@volvo.com.

För mer information om Volvo Ocean Race, gå in på http://www.volvooceanrace.com/.

Högupplösta bilder kan laddas ner från http://images.volvooceanrace.com/.
Tim Stonton, bildansvarig (i Spanien).
Tel +34 966 011 151 Mob +34 606 905 497
tim.stonton@volvooceanrace.com

Fullständig pressinformation kan läsas och laddas ner från http://press.volvooceanrace.com/.

Fakta Volvo Ocean Race
Nästa Volvo Ocean Race kommer att starta i Alicante, Spanien hösten 2011 och avslutas i Galway, Irland, sommaren 2012.
Rutten kommer att omfatta stopp i Kapstaden (Sydafrika), Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten), Sanya (Kina), Auckland (Nya Zeeland), Itajai (Brasilien), Miami (USA), Lissabon (Portugal) and Lorient (Frankrike).
Tävlingen omfattar 31,250 nautiska mil och genomfördes första gången för över 37 år sedan (1973-74 under namnet Whitbread Round the World) och utsätter besättningarna för några av de tuffaste prövningar som finns.
Tävlingen 2011-12 är den elfte upplagan sedan starten.
Utformningen av båtarna är reglerad och inriktad på fart.