Nypremiär för teaterföreställning om logistik

Visst kan motorer prata. Åtminstone i teaterpjäsen om säkra och hållbara transporter som sätts upp på Logistik- och Transportmässan i Göteborg den 4-6 maj. Professionella skådespelare agerar i berättelsen om hur motorn får hjälp av intelligenta transportsystem på sin dramatiska resa till monteringsfabriken.
its_142x88.jpg

Dåligt väder gör att transporten från motorfabriken till hamnen blir försenad. Efter en stormig resa på havet försöker någon stjäla motorn i nästa hamn. Kommer problemen på resan att leda till förseningar i produktionen?

Pjäsens syfte är att berätta om fördelarna med ITS, intelligenta transportsystem, som kan göra framtidens transporter säkrare och minska påverkan på miljön. Tack vare smarta IT-system kan motorn i pjäsen kommunicera med omvärlden och få hjälp att anpassa sin resplan när oväntade hinder dyker upp. Motorn färdas via en kombination av lastbil, båt och tåg för att minska koldioxidutsläppen. Resan slutar lyckligt i en monteringsfabrik för lastbilar.

”Vid premiären i Stockholm i höstas märkte vi hur mycket lättare det är att inspirera publiken med hjälp av en teaterpjäs. Vi vill visa hur framtidens intelligenta transportsystem kan göra transporterna mer effektiva”, säger Sofia Ohnell, som är en av manusförfattarna och ansvarar för Volvo Logistics forskningsprogram.

Mer information om tid och plats för teaterpjäsen finns på mässans webbplats (http://nemonet.swefair.se/templates/FlexiblePage____176337.aspx).

2010-05-03

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta
Anders Vilhelmsson, informationschef, Volvo Logistics, tel 031-322 38 79
Mårten Wikforss, presschef, AB Volvo, tel 031-66 11 27 alt 0705-59 11 49

 

Download

PDF of Press release (ENG) Format PDF Size 16 KB
PDF of Press release (SWE) Format PDF Size 17 KB