Dynafleet blir flexiblare och lättare att använda

Idag lanseras en ny, flexiblare och mer användarvänlig version av Volvo Lastvagnars webbaserade system för transportinformation, Dynafleet. - Nu kan varje kund skräddarsy sitt eget abonnemang med olika tjänster efter behov, säger Per-Anders Grösfjeld, marknadschef för transportinformationssystem på Volvo Lastvagnar.
Dynafleet.jpg

Nya Dynafleet omfattar fyra tjänster: Fuel & Environment, Driver times, Positioning och Messaging.

Den kund som främst vill använda Dynafleet som ett verktyg för att spara bränsle och minska sin miljöpåverkan väljer Fuel & Environment. Den som vill få bättre kontroll på förartiderna och lagra dem från färdskrivaren väljer Driver times. Positioning är till för positionsbestämning och rutthistorik, medan Messaging är en tjänst för textmeddelanden mellan förare och kontor. De olika tjänsterna säljs separat eller i valfri kombination.

– Den flexibla strukturen gör att vi kan tillgodose ett stort antal olika önskemål på ett för kunderna kostnadseffektivt sätt, säger Per-Anders Grösfjeld.

Bättre kontroll på bränsleförbrukningen
Samtidigt har gränssnitt och funktionalitet utvecklats för att göra systemet enklare och effektivare att använda.

– Syftet är att ge användaren bättre överblick och göra informationshanteringen enklare och snabbare, säger Per-Anders Grösfjeld. Till exempel har vi tagit fram en ny rapport där bränsle- och miljörelaterade data presenteras med färgkoder. Grönt betyder att värdet är ok och att lastbilen körs på ett korrekt sätt. Får du rött är det dags att se över körstilen eller undersöka om det är dags för service av fordonet.

Många kunder använder redan Dynafleet efter utbildning av förare i bränsleeffektiv och miljöanpassad körning. Den nya rapporten, som ingår i Fuel & Environment, gör det lättare att snabbt analysera förar- och fordonsdata för att se vad som behöver förbättras.

Nya kartor med enklare ruttplanering
Ett annat exempel på ökad användarvänlighet är de nya kartorna i Positioning. För vägbeskrivningar, ruttplanering, adressuppgifter och trafikinformation används Googles detaljerade och lättanvända kartsystem. Förar- och fordonsdata kan presenteras direkt i kartbilden. Praktiskt och tidsbesparande om man behöver uppgifter om en transport och samtidigt vill följa den visuellt.

Fakta om Dynafleet
Dynafleet är Volvo Lastvagnars webbaserade system för transportinformation och ett verktyg som effektiviserar planering och utförande av transportuppdrag. Systemet visar fordonens position och bränsleförbrukning, meddelanden, förartider, serviceintervall och mycket annat.

Volvo lanserade som första lastbilstillverkare i Europa ett egenutvecklat system för transportinformation 1994.

Mer information finns på www.volvotrucks.se/Dynafleet

Den 22 september 2010

För ytterligare information, kontakta: 
Merril Boman, Mediarelationer Sverige, tel +46 70 6017975, e-mail
merril.boman@volvo.com
Marie Vassiliadis, Mediarelationer Europa, tel +46 31 322 41 27, e-mail marie.vassiliadis@volvo.com