Patrick Olney ny verkställande direktör för Volvo Construction Equipment

Patrick Olney har utsetts till ny vd för Volvo Construction Equipment, VCE. Patrick Olney har en omfattande erfarenhet från anläggningsmaskinsindustrin där han arbetat 17 år, varav tio av dessa i olika chefsroller inom Volvo CE. Han tillträder sin nya tjänst den 1 maj i år.
Patrick Olney, new CEO of Volvo Construction Equipment

Under åren 2001-2004 arbetade Pat Olney som finanschef för Volvo CE för att därefter fortsätta som chef för Volvo Motor Graders. Där verkade han fram till 2007 då han utsågs till chef för Volvo Road Machinery. Sedan 2009 har han innehaft tjänsten som vice vd och chef för global operations på Volvo CE. En tjänst som omfattar global produktion såväl som globala inköp.

Pat Olney är auktoriserad revisor och innehade flera olika befattningar på Price Waterhouse innan han kom till Volvo.

”Vi är inne i en spännande tid inom anläggningsmaskinsindustrin och det gäller särskilt Volvo CE”, säger Pat Olney. ”Jag känner mig hedrad över att få möjligheten att fortsätta genomförandet av vår ”Fit for the Future”-strategi som varit väldigt framgångsrik.”

”Jag är väldigt nöjd med att Pat Olney blir min efterträdare. Han har en lång och omfattande erfarenhet inom anläggningsmaskinsindustrin och har spelat en viktig roll för att få Volvo CE:s nya strategi på plats”, säger Olof Persson som lämnar som vd för Volvo CE den 1 maj för att gå in som ställföreträdande vd för AB Volvo för att från och med den 1 september ta över som koncernchef och vd för AB Volvo. ”Pat har varit framgångsrik både i sin roll som vice vd för globala operationer och i sina tidigare roller.”

Rekryteringen av Pat Olneys efterträdare har nu startat och under tiden kommer
Jean-Marc de Courieres vara tillförordnad chef för verksamheten.

2011-04-07

Bild att ladda ner

För ytterligare information kontakta: Klas Magnusson, +32 2 482 5065  
e-post:
klas.magnusson@volvo.com