Volvo Lastvagnar startar lokal tillverkning av I-Shift och 11-litersmotorer i Brasilien

Volvo do Brasil startar lokal tillverkning av det framgångsrika automatiska växlingssystemet I-Shift i fabriken i Curitiba, Brasilien. Volvo do Brasil kommer även att börja tillverka 11-litersmotorer lokalt.
RogerAlm_142x88.jpg

De brasilianska växellådorna kommer att finnas tillgängliga i Volvo Lastvagnars tunga fordon i serierna FH och FM. 

"I-Shift har fått ett stort genomslag i Brasilien samt i övriga Sydamerika. Växellådan sitter i dagsläget i omkring 80% av de FH- och FM-lastbilar som lämnar vår produktionslinje i Curitiba och i över 90% av motorvägsbussarna,” säger Roger Alm, vd för Volvo do Brasil.

Framgångarna för I-Shift beror främst på den lägre bränsleförbrukning som systemet möjliggör, upp till 5% jämfört med fordon utrustade med enbart manuell växling. Dessutom ger I-Shift en mer slitstark koppling, däckslitaget minskas och för föraren medför systemet förbättringar inom komfort och säkerhet.

”Vi var pionjärer på den brasilianska marknaden när vi introducerade I-Shift i marknadssegmentet för tunga fordon. I-Shift är tekniskt sett mycket avancerat men samtidigt väldigt enkelt att använda”, säger Roger Alm.
I och med 11-litersmotorn ökar fabriken i Curitiba utbudet av lokalt tillverkade produkter.

”Vår tillverkningslinje för motorer är flexibel. Vi kommer nu att tillverka både 13- och 11-litersmotorer”, säger Roger Alm.

8 december, 2011

For ytterligare information, kontakta:
Jenny Björsne, Corporate Communications, Tel +46 31 66 45 23, e-mejl
jenny.bjorsne@volvo.com