230 Volvo-bussar till Jamaica

Volvo Bussar har fått en order på totalt 230 stadsbussar till Kingston, Jamaica. De första 65 bussarna levereras i slutet av 2011. Affären är värd drygt 16 miljoner Euro.
buses_jamaica_142x88.jpg

– De jamaicanska myndigheterna genomför nu en kraftig upprustning av kollektivtrafiken i Kingston för att skapa en bättre livsmiljö för invånarna. Jag är stolt över att Volvo Bussar får vara med och bidra till arbetet, säger Alexandre Selski, som ansvarar för affären från Volvos sida.

Ordern omfattar 210 konventionella bussar, Volvo B7R, och 20 ledbussar, Volvo B12M. Bussarna ska levereras under en treårsperiod med start i år. Värdet uppgår till totalt 16, 3 miljoner Euro. Beställare är JUTC, Jamaican Urban Transit Company.

60 procent av marknaden
– Det här innebär att vi nu ytterligare förstärker vår position i Jamaica. Det är också ett kvitto på att vår målmedvetna satsning på kvalitet och service samt att den support från Volvos återförsäljare i Jamaica, JR Group,  som uppskattas av kunderna, säger Alexandre Selski.

Volvo Bussar har idag ca 60 procent av den jamaicanska stadsbussmarknaden.

Tillverkning i Sverige och Brasilien
Merparten av busschassierna kommer att tillverkas i Volvo Bussars fabrik i Borås, Sverige. Chassierna till ledbussarna produceras av Volvo i Curitiba, Brasilien. Karosseringen görs av VDL Jonckheere i Belgien.

2011-12-16

Ladda ner bild

För ytterligare information vänligen kontakta Christina Fjellman, SVP Corporate Communications, 070 2696010