Volvo lanserar global community för lastbilsförare

Volvo Lastvagnar har i dag lanserat sin community Worldtrucker över hela världen och siktar på att den ska bli den största och mest aktiva mötesplatsen på internet för lastbilsförare. Genom att erbjuda en community för lastbilsförare på Internet vill Volvo öka intresset för yrket och därmed underlätta rekrytering av nya förare.
paula_142x88.jpg
– Vi vet att lastbilsförare har en stor yrkesstolthet och det är precis det som Worldtrucker handlar om – att dela passionen för lastbilar och livet ute på vägarna, säger Paula Kühnel, ansvarig för Worldtrucker.

Communityn lockade till sig nästan 10 000 medlemmar under utvecklingsstadierna. Den har etablerats i tio länder och finns på italienska, svenska, holländska, spanska, franska, ryska, tyska, polska och engelska. Efter den sista uppdateringen, som bland annat innefattade en mobil version och förbättrad design, har Worldtrucker nu lanserats globalt.

Redan från början bestämdes det att Worldtrucker skulle vara öppet för alla lastbilsintresserade, oavsett vilket märke man kör. Volvo Lastvagnar som företag ville hålla en nedtonad profil och låta medlemmarna bygga upp innehållet.

– De flesta åkerier har flera olika märken i vagnparken och vi vill att alla förare ska känna sig lika välkomna, säger Paula Kühnel.

Med hjälp av Worldtrucker kan förarna utbyta erfarenheter med vänner och kollegor. De kan dela foton från sina körningar genom att ladda upp dem direkt via mobiltelefonen. På så sätt krävs det ingen bärbar dator för att hålla sig uppkopplad. Genom att erbjuda dessa sociala verktyg vill Volvo Lastvagnar ge förarna ett mer stimulerande arbetsliv och öka intresset för yrket. Bristen på förare världen över är nämligen en viktig nöt att knäcka för branschen.

Worldtrucker har redan spritt sig till över 40 länder, trots att det inte har marknadsförts utanför de tio länder där det redan finns. Volvo Lastvagnars förväntningar på den globala lanseringen är därför höga.

– Vi har ännu inte sett att någon konkurrent kunnat matcha vårt upplägg och tror att vi har chansen att bli förarnas förstahandsval världen över, säger Paula Kühnel.

Den 14 februari 2011

Länk till bilder

För ytterligare information, kontakta
Merril Boman, Mediarelationer Sverige, tel +46 70 6017975, e-mail
merril.boman@volvo.com
Marie Vassiliadis, Mediarelationer Europa, tel +46 31 322 4127, e-mail marie.vassiliadis@volvo.com