Volvo Penta sluter samarbetsavtal med Garmin

AB Volvo Penta har undertecknat avtal om strategisk allians med Garmin Ltd angående utveckling och marknadsföring av instrument samt navigations- och kommunikationsutrustning för marint bruk.
Dashboard_142x88.jpg

Volvo Penta stärker därmed sin position som världsledande leverantör av integrerade drivsystem inom marinindustrin.

Båtbyggare och slutkunder i marinindustrin efterfrågar alltmer kompletta och integrerade systemlösningar för hela kedjan från propeller till antenn. AB Volvo Penta och Garmin Ltd har nu undertecknat ett samarbetsavtal som skapar unika möjligheter att svara upp mot dessa kundkrav.

Med det nu undertecknade avtalet kommer Volvo Penta att tillsammans med Garmin att utveckla marina instrument samt navigations- och kommunikationsutrustning som marknadsförs i ett komplett kunderbjudande för fullt integrerade drivsystem och instrument.

Volvo Penta blir genom avtalet världsledande "One-Stop-Shop" i marinindustrin för motorer, drivlina och systemlösningar för instrument och navigering, vilket innebär betydande fördelar för båtbyggare, återförsäljare och slutkunder.

– Våra kunder får genom avtalet tillgång till toppmodern kommunikationsteknik och ett komplett program av multifunktionella instrument som väsentligt stärker vår världsledande position vad avser kompletta och integrerade drivsystem för båtar, säger Göran Gummeson, VD för Volvo Penta.

– Det är en stor ära för Garmin att få arbeta med Volvo Penta. Denna allians gör det möjligt för Volvo Penta och Garmin att kombinera styrkorna hos båda företagen för att kunna erbjuda marknadsledande och integrerade systemlösningar med bästa design och högsta kvalitet, säger Garmins VD Cliff Pemble. 

I takt med elektronikens intåg i marinbranschen har båtens drivsystem alltmer kommit att integreras med förarmiljön. Volvo Penta knyter samman motorer och transmission med instrument, reglage och tillbehör i den elektroniska plattformen EVC, Electronic Vessel Control.

Med hjälp av denna elektroniska plattform har Volvo Penta kunnat leverera produkter som exempelvis joystick och Dynamic Positioning System, vilka gör båtlivet enklare och bekvämare för slutkunden.

Tillsammans med Garmins innovativa instrument samt kommunikations- och navigationslösningar kommer Volvo Penta nu att kunna utforma ännu bättre förarmiljöer med stark fokus på bekvämlighet och användarvänlighet.

– Det ska vara enkelt att köra båt. Ett tryck på startknappen ska räcka för att hela systemet ska gå igång – ungefär som på en personbil. Ju bättre vi blir på att erbjuda teknik som förenklar båtlivet desto större möjligheter för oss att attrahera nya kundgrupper, säger Göran Gummeson.

Volvo Pentas och Garmins gemensamma produkter kommer att introduceras successivt med start 2012.

Bild högupplöst>>

För ytterligare information, vänligen kontakta Mats Edenborg, AB Volvo Penta,
telefon: 0705-663510  eller e-post:
mats.edenborg@volvo.com