Pressinformation: Volvo Lastvagnar släpper nytt spel för smartphones och surfplattor

Du kör en splitter ny Volvo FH16 med 750 hk. Ett hinder dyker plötsligt upp mitt i vägen. Tiden är knapp. Vad gör du? I Volvo Lasvagnars nya spel för smartphones och surfplattor – FH16 750 – är det reaktionsförmågan som räknas.
game_image_142x88.jpg

– Spelet släpps i samband med att vårt flaggskepp med 16-litersmotorn fyller 25 år. Att bjuda alla lastbilsintresserade på lite spännande underhållning är en del i firandet, säger Niclas Hermansson, kommunikationsstrateg för digitala medier på Volvo Lastvagnar.

Det hela går ut på att snabbt undanröja de hinder som dyker upp framför lastbilen med olika fingerrörelser på skärmen – en tryckning, en cirkelrörelse eller en dragning. Är du snabb och väljer rätt gester får du tillräckligt med poäng för att ta dig vidare till nästa nivå

– Spelet är lätt att lära sig, men svårt att bemästra. Är du bra kan du slå dig in på topplistor och skryta med resultatet på Facebook eller Twitter. Vi har också en tävling på vår community, Worldtrucker, med prisutdelning varje vecka, säger Niclas Hermansson.

I spelet, som kan laddas hem gratis via Apples App Store eller Android Market, finns åtta olika banor med stigande svårighetsgrad, samt en del fakta om Volvo Lastvagnars flaggskepp Volvo FH16 750 som precis har börjat säljas.

Det här är andra gången som Volvo Lastvagnar använder sig av ett digitialt spel i sin marknadsföring. När Volvo FH16 700 lanserades 2009 byggde man en spelsajt, strongesttruck.com, som blev en stor succé och fortfarande drar besökare. Hittills har strongesttruck spelats 15 miljoner gånger.

– Vad jag vet, så är vi det enda lastbilsföretaget i världen som lanserar så här avancerade spel. Det är ett spännande och roligt sätt att skapa uppmärksamhet för våra produkter på och vi når en mycket bredare publik än vad vi vanligtvis gör, säger Niclas Hermansson.

Spelet finns att hämta via Volvo Lastvagnars spelsajt – http://loadingramp.volvotrucks.com/ – eller direkt från iTunes.
http://www.worldtrucker.com/, som är en community för lastbilsentusiaster, pågår en tävling där priser delas ut varje vecka till dem med bäst resultat. Alla kan delta.

Speltrailer: http://www.youtube.com/watch?v=m_YssUFHT-g

Spelet kräver Iphone 4/4S eller Ipad 2, alternativt telefoner med Android 2.3 eller surfplattor med en skärmupplösning på 480x800 eller högre.

Den 2 november, 2011

För ytterligare information, kontakta:
Per Nilsson, Mediarelationer, Europa. Tfn: +46 (0)765 533349
E-post:
per.nilsson.pr@volvo.com