”Engines and sails” Volvo Penta bloggar från Volvo Ocean Race-depån

Volvo Ocean Race är ett extremt seglingsrace. De krav som ställs på båtar och utrustning är enorma. Underhåll efter varje etapp och förberedelser innan varje start måste vara minutiös. Nu öppnar Volvo Penta depån med sin blogg: "Engines and sails”.
Penta_VOR_intern_ad_142_88.jpg

Varje Volvo Ocean Racebåt är utrustad med två standarddieselmotorer från Volvo Penta.

 • En D2-75-motor används för framdrift in i och ut ur hamn och i nödsituationer. Denna motor plomberas före varje start.
 • En D1-30-motor som körs ofta och mycket under tävlingen för att producera el och färskvatten och för att driva den svängbara kölen samt som reservmotor.

På Volvo Ocean Race-bloggen, ”Engines and sails”, tar Volvo Penta med besökaren innanför skrovet och bakom kulisserna och visar vad som gör en segelbåtsmotor pålitlig. Även rapporter från produktutveckling och från Volvo Pentas marina testcenter kommer att lämnas.

Du hittar bloggen på: http://www.enginesandsails.com/

Facebookmedlemmar kan också besöka: http://www.facebook.com/volvopenta

Magnus Gedda är Volvo Pentas serviceman under Volvo Ocean Race. Han är ansvarig för installationen av de två motorerna i varje båt. Magnus är närvarande vid stoppen mellan etapperna med sin mobila verkstad och i samarbete med Volvo Pentas världsomspännande servicorgansiation kommer Magnus att serva motorer och utrustning inför varje etapp.

Magnus Gedda kommer även att blogga för Volvo Penta i samband med racet.

”I mitt jobb kommer jag innanför skrovet på alla båtar, och jag kommer i kontakt med tekniska specialister i alla besättningar. Med denna blogg  kan jag dela mina erfarenheter i ord, bild och film. Direkt från Volvo Ocean Races verklighet.”

D1-30
D1-30 picture >>


D2-75
D2-75 picture >> 

VOR service
Link to VOR Service picture >>

 

För mer information, kontakta Anna Carin Olsson, telefon: +46 (0) 31 322 0704.
E-mail: anna.carin.olsson@volvo.com