Volvo Lastvagnar tecknar samarbetsavtal i Irak samt avsiktsförklaring om leverans av 1 000 lastbilar

Volvo Lastvagnar återupptar nu sin närvaro i Irak genom att teckna ett importkontrakt med det irakiska bolaget Zam Zam Spring General Trading. Volvo Lastvagnar tecknar samtidigt en avsiktsförklaring avseende leverans av 1 000 lastbilar till det irakiska transportministeriet samt relaterade statliga bolag.
MinisterofIndustry_142x88.jpg

Lastbilarna ska användas inom områdena långdistanstransporter, anläggningsarbete och avfallshantering och leveranserna beräknas pågå under två år, fram till mitten av 2013.
Zam Zam Spring Group är verksamt inom distributionsområdet och har sitt huvudkontor i Bagdad med ett återförsäljar- och servicenätverk i regionerna kring Bagdad, Erbil, Dohuk och Basra.

“Volvo är ett mycket starkt varumärke inom lastbilsindustrin i Irak och vi är glada över att nu återuppta vår närvaro på den irakiska marknaden genom samarbetet med Zam Zam Spring Group”, säger Stefan Soenchen, ansvarig för Volvo Lastvagnars verksamhet i Irak. ”Vi är redo att fortsätta leverera lastbilar och stöd inom vår eftermarknadsaffär till våra kunder i Irak. Vi planerar även att utveckla vår närvaro i Irak genom vårt servicenätverk”.

Volvo Lastvagnar och Zam Zam Spring Group för även diskussioner om att starta lokal montering av Volvos lastbilar i Irak.

Det svenska Exportrådet har haft ett nära samarbete med Volvo Lastvagnar när det gäller processen att slutföra överenskommelserna. Irak anses vara ett av de länder med störst tillväxtpotential i Mellanöstern, vilket även innebär goda möjligheter till en stark tillväxt inom segmentet för tunga lastbilar under de närmsta åren.

20 september, 2011

For ytterligare information, kontakta:
Jenny Björsne, Corporate Communications, Tel +46 31 66 45 23, e-mejl
jenny.bjorsne@volvo.com